Έληξε η κατάληψη στο ΓΕΛ Νάξου – Έκτακτη Συνέλευση Γονέων του σχολείου

 
 
 

katalipsi gel 2018 2

Έληξε σήμερα η κατάληψη στο Γενικό Λύκειο Νάξου μετά την παρέμβαση της διοίκησης του σχολείου, γονέων των παιδιών αλλά και μαθητών που συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το ΓΕΛ, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του διευθυντή Ματθαίου Χατζηπέτρου.

Εν δια μέσου έντασης οι γονείς επέμεναν να ανοίξει το σχολείο αφού όπως είπαν η κατάληψη είναι απόφαση μιας μικρής ομάδας παιδιών και όχι της πλειοψηφίας των μαθητών. Ο κ. Χατζηπέτρος ζήτησε από τους μαθητές να ανοίξουν την πόρτα και να συζητήσουν όλοι μαζί τα προβλήματα και τα αιτήματα τους. Τελικά οι μαθητές άνοιξαν το σχολείο και αποφασίστηκε το πρωί της Τρίτης να συζητηθούν τα αιτήματα τους στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. 

Στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στις 8:15 το πρωί στην αίθουσα του Αγίου Νικοδήμου, ο Σύλλογος καλεί όλους τους γονείς να παρευρεθούν. 

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
1. Ενημέρωση των γονέων για την κατάληψη και τα αιτήματα των παιδιών καθώς και οι ενέργειες του Συλλόγου γονέων & Κηδεμόνων Γ.Ε.Λ Νάξου
2. Τοποθετήσεις Γονέων

Τα αιτήματα των μαθητών:

1) Απρεπής συμπεριφορά του Διευθυντή κ. Χατζηπέτρου (εξύβριση, απώθηση) απέναντι σε μαθητή του.
2) Απαράδεκτη συμπεριφορά ενός μέλους του Γενικού Λυκείου Νάξου εν ώρα μαθήματος επανειλημμένες φορές (φωνάζοντας, βρίζοντας).
3) Εξύβριση καθηγητή κι απειλή με το χέρι σε παιδί εν ώρα προσευχής του σχολείου στις 8:15.
4) Γονείς που δεν έχουν κανένα λόγο να μπαίνουν στο σχολείο εν ώρα κατάληψης, κυνήγησαν τα παιδιά (ενώ μπουκάρανε κλοτσώντας παράθυρο) με αποτέλεσμα τα παιδιά τρομοκρατημένα να πηδούν από τα παράθυρα για να ξεφύγουν (ένας μαθητής πήδηξε από τον δεύτερο όροφο για να σωθεί από τους γονείς που τον κυνηγούσαν βρίζοντας τον).
5) Καθηγητής βάζει απουσία σε παιδί εν ώρα μαθήματος λόγω του ότι το παιδί ξέχασε το βιβλίο του στο σπίτι. Ο συγκεκριμένος καθηγητής έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα να έχει πολύ προσωπικές σχέσεις με αρκετά κορίτσια, αυτός βαθμολογεί διαφορετικά αυτά τα κορίτσια από τα άλλα παιδιά, στους βαθμούς τετραμήνου.
6) Η βίαιη είσοδος του διευθυντή και δύο άλλων καθηγητών με κόφτη (κάτι σαν πριόνι που έσπασε την αλυσίδα της πόρτας) που κυνήγησαν στη συνέχεια τα παιδιά όπως και γονείς που αναφέραμε παραπάνω.
7) Πολλοί καθηγητές θεωρούνε την ύλη διδαγμένη από τα φροντιστήρια με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να αδυνατούν να παρακολουθήσουν.
8) Οι επάνω πόρτες του σχολείου δεν είναι καλές με αποτέλεσμα όταν βρέχει να μπαίνει μέσα νερό και να γλιστράει εκείνο το σημείο. Ο διευθυντής με άλλον ένα καθηγητή ήρθαν με τρυπάνι και έβαλαν βίδες μέσα στα παράθυρα με αποτέλεσμα τα παράθυρα να χαλάσουν και να έχουν μέσα βίδες που μπορούν να χτυπήσουν τα παιδιά.
9) Οι πόρτες στις περισσότερες τάξεις ανοίγουν με τον αέρα και θέλουν καινούργιες κλειδαριές.
10) Η απαράδεκτη συμπεριφορά των καθηγητών στη συνέλευση που έγινε για να δοθούν λύσεις που ήρθαν και τη διέκοψαν με βρισιές και τσαμπουκά.
11) Η απαράδεκτη συμπεριφορά του διευθυντή στις συνελεύσεις (λέγοντας ότι αρνείται τα γεγονότα που έγιναν, ψεύτικες υποσχέσεις από την πλευρά του).

 

 

(Visited 83 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*