Δάσκαλοι και καθηγητές προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις τη Δευτέρα – Κάλεσμα για συγκέντρωση στη Νάξο

 
 
 

daskaloi poreia 11 12 2019 1

Απεργία θα πραγματοποιήσουν αυτή τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου δάσκαλοι και καθηγητές αφού ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών».
Στην ανακοίνωση επίσης σημειώνεται από τους εκπαιδευτικούς ότι το νομοσχέδιο «κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο».

daskaloi poreia 11 12 2019 2

Σε αυτό το πλαίσιο, κηρύχθηκε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019. Ειδικότερα, 24ωρη απεργία για τη ΔΟΕ και 3ωρη στάση εργασίας 11:00 – 14:00 με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης στάσης εργασίας από τις ΕΛΜΕ για την ΟΛΜΕ.

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων –που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις- καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση τη Δευτέρα το μεσημέρι στις 12:00 στην πλατεία Πρωτοδικείου στη Νάξο.

Όπως αναφέρουν: «Απαιτούμε και διεκδικούμε: Άμεσους διορισμούς με βάση το ΠΤΥΧΙΟ και την ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ! Καμιά συζήτηση για κριτήρια-προσοντολόγιο και τρόπο διορισμού που θα αποτελεί κριτήριο για το ποιοι συνάδελφοι θα πεταχτούν έξω! Κανένας αναπληρωτής απέναντι στον άλλο ή μόνος!
Να μην κλαπεί ούτε μια ώρα προϋπηρεσίας αναπληρωτών».
Να σημειωθεί τέλος ότι κατά την ίδια ημέρα, στις 15:00, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Κλειστά τα σχολεία;

Κανείς δε γνωρίζει εάν τα σχολεία θα είναι κλειστά, ή αν θα γίνει μάθημα αφού είναι άγνωστο εάν οι εκπαιδευτικοί του κάθε σχολείου θα συμμετέχουν στην απεργία της Δευτέρας και στις κινητοποιήσεις.

Πάντως, σε ότι αφορά τη Νάξο την Παρασκευή (πρώτη ημέρα της απεργίας) τα σχολεία υπολειτούργησαν αφού αρκετοί εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε αυτή.

daskaloi poreia 11 12 2019 3

Μάλιστα ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων πραγματοποίησε συγκέντρωση και πορεία προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Νάξο.

Με το πανό που κρατούσαν οι εκπαιδευτικοί ζητούσαν «Μόνιμους διορισμούς ΤΩΡΑ. Πτυχίο και προϋπηρεσία».

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*