ΔΟΕ – ΟΛΜΕ: Νέες κινητοποιήσεις και απεργία την Πέμπτη

 
 
 

ekpaideytikoi 14 1 2019 7

Σε νέα απεργία καλούν από κοινού ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, παρατείνοντας και εντείνοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών.

“Καλούμε τον εκπαιδευτικό κόσμο του Συλλόγου μας να συμμετέχει στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία, που καλούν ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 17/1/2018 με αίτημα την απόσυρση του επαίσχυντου Προσοντολογίου” σημειώνεο σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Δασκάλων Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων που δηλώνει ότι σε περίπτωση συνέχισης της απεργιακής μάχης, θα προκηρυχθεί 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για την επομένη της απεργιακής κινητοποίησης, σε περίπτωση που η ΔΟΕ προκηρύξει επίσης 3ωρη, ώστε να μεταβούν οι εκπαιδευτικοί των νησιών στα συλλαλητήρια της Αθήνας.
Τέλος ανακοινώνει ότι καλύπτει οικονομικά εξολοκλήρου τα εισιτήρια μετάβασης κι επιστροφής στην Αθήνα, για όποιον το επιθυμεί.

Να σημειωθεί ότι στο πλευρό των εκπαιδευτικών είναι και η ΑΔΕΔΥ που κήρυξε για την Πέμπτη (17/1) 24ωρη απεργία για όλο το Δημόσιο.

Η ανακοίνωση:

To Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, συμπαραστέκεται και στηρίζει τις χιλιάδες του κόσμου της Εκπαίδευσης, που διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο «Προσοντολόγιο Γαβρόγλου», μέσω μιας μεγαλειώδους δεύτερης συνεχόμενης απεργιακής κινητοποίησης, τη Δευτέρα 14/1/2019.

Σε όλη τη χώρα, με αποκορύφωμα την συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων, εξέφρασαν με μαχητικότητα τη βούληση του Κλάδου, για απόσυρση του υπό ψήφιση νομοσχεδίου. Η υπουργική τακτική, της αναβολής της ψήφισης, εξαιτίας των εξελίξεων της Ολομέλειας της Βουλής για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, για την Πέμπτη 17/1/2019, δεν πτόησε τον μαχόμενο κόσμο, ο οποίος βγήκε ακόμη μια φορά στους δρόμους του αγώνα σε όλη την Ελλάδα.

Σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη κι από την Καστοριά μέχρι τη Ρόδο, με συγκινητικές περιπτώσεις τα νησιά της Πάτμου και της Ηρακλειάς, όπου δεν λειτούργησε κανένα σχολείο και νηπιαγωγείο, εκφράστηκε η ανάγκη για απόσυρση του νομοσχεδίου, που βάζει ένα ακόμη λιθαράκι στην διαδικασία ιδιωτικοποίησης και διάλυσης της Εκπαίδευσης.

Στη Νάξο με μια μεγάλη, για τα δεδομένα του νησιού, συγκέντρωση και πορεία, οι εκπαιδευτικοί είπαν το δικό τους ΟΧΙ στο «προσοντολόγιο Γαβρόγλου», δίνοντας τον παλμό στην τοπική κοινωνία.

Καλούμε τον εκπαιδευτικό κόσμο του Συλλόγου μας να συμμετάσχει στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία, που καλούν ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 17/1/2018 με αίτημα την απόσυρση του επαίσχυντου Προσοντολογίου.

Επίσης δηλώνουμε από τώρα ότι σε περίπτωση συνέχισης της απεργιακής μάχης, προκηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για την επομένη της απεργιακής κινητοποίησης, σε περίπτωση που η ΔΟΕ προκηρύξει επίσης 3ωρη, ώστε να μεταβούν στα μαχητικά συλλαλητήρια της Αθήνας και να επιστρέψουν καλυπτόμενοι συνδικαλιστικά στα νησιά μας.

Τέλος καλύπτουμε οικονομικά εξολοκλήρου τα εισιτήρια μετάβασης κι επιστροφής στην Αθήνα, για όποιον το επιθυμεί. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί καλούνται να στείλουν σχετικό mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου teachersofnaxos@gmail.com.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*