Επίτιμος διδάκτωρ του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών ο Μανώλης Γλέζος

 
 
 

Επίτιμος διδάκτωρ του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) αναγορεύθηκε ο Μανώλης Γλέζος.

Με επιστολή του το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενημερώνει ότι: Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποφάσισε βάσει της διάταξης αρ. 13 παρ. 2, την απονομή του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στον Μανώλη Γλέζο.

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, ο Μανώλης Γλέζος αποτελεί μια εμβληματική προσωπικότητα για τη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Είναι γνωστή η γενικότερη προσφορά του στον τόπο, ωστόσο λιγότερο γνωστό είναι το επιστημονικό του έργο στον τομέα της Γεωλογίας. Το σπουδαιότερο από τα έργα του είναι η σύλληψη της ιδέας, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός έργου τεχνητού εμπλουτισμού υπόγειων υδροφόρων με κατασκευή ειδικού τύπου φραγμάτων και η παράλληλη εφαρμογή ενός προγράμματος προστασίας εδαφών. Μέσα από το συγγραφικό του έργο μπορεί κανείς να διαπιστώσει την αγάπη και τη συμβολή του στη διάδοση της Γεωλογίας. Ήταν και είναι υπέρμαχος, σύμμαχος και συμπαραστάτης της γεωλογικής επιστημονικής κοινότητας για την ανάδειξη του ρόλου και της σημασίας της γεωλογίας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων των γεωεπιστημόνων.

 

(Visited 71 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*