Μια ξεχωριστή γιορτή για τους απόφοιτους στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου (φώτος)

1ο Γυμνάσιο Νάξου
Newsroom
19/06/2019 22:49
 
 
 

 

Με ξεχωριστό τρόπο για ακόμα μια χρονιά, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές πραγματοποίησαν τη γιορτή για τους αποφοίτους στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου.

Θεατρική παράσταση

Οι μαθητές της Γ΄τάξης είχαν προετοιμάσει τη θεατρική παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη η οποία βασίζεται στο μάθημα «Αρχαία Ελληνική γραμματεία μετάφραση», με πρωταγωνιστές μαθητές και μαθήτριες του σχολείου που πολλές φορές εναλλάσσονται στους ίδιους ρόλους έτσι ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή. Οι καθηγήτριες κ.κ. Στέλλα Μαγκανάρη και Βίσκα Αικατερίνη συντόνισαν το όλο εγχείρημα με άριστα αποτελέσματα. Το κοινό που παρακολούθησε, γονείς, φίλοι, συμμαθητές και πολίτες της Νάξου δήλωσαν γοητευμένοι από την προσπάθεια των παιδιών.

Βίντεο και φωτογραφίες

1ο Γυμνάσιο Νάξου

Στο προαύλιο του σχολείου προβλήθηκαν φωτογραφίες και βίντεο από τις δραστηριότητες των μαθητών  κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων παραμονής τους στο σχολείο (εκδρομές, γλέντια, θεματικές εβδομάδες, εκπαιδευτικές επισκέψεις και προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων) ξύπνησαν αναμνήσεις και δημιούργησαν μια συγκινησιακή ατμόσφαιρα τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

1ο Γυμνάσιο Νάξου

Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι αποχαιρετισμοί… Πρώτος ξεκίνησε ο Διευθυντής στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου Στράτος Φουτάκογλου και ακολούθησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κ. Φλώρα Κούκλη – Βερώνη.

Οι αποχαιρετισμοί ολοκληρώθηκαν με την εκπρόσωπο του Συλλόγου των εκπαιδευτικών κ. Δέσποινα Λυκουροπούλου και το μαθητή Βασίλη Ψαρρά. Ο τελευταίος, πιο συγκινητικός όχι μόνο με τα λόγια του αλλά με την προθυμία του και την εν γένει συμπεριφορά του, κερδίζει το πιο ζεστό χειροκρότημα και ετοιμάζεται για την επόμενη έκπληξη.

Χοροί και βιολιά

1ο Γυμνάσιο Νάξου

Συνοδευόμενος από τον καθηγητή κ. Κριτικό Δημήτρη και με μουσική υπόκρουση το τραγούδι «Θέλω ν’ ακούω τα βιολιά» παίζει βιολί και τραγουδάει τους δικούς του στίχους που συμπυκνώνουν τα συναισθήματα των συμμαθητών του και την περηφάνια τους για το σχολείο στο οποίο φοίτησαν.
Ο νησιώτικος ρυθμός ανάβει το κέφι… Μαθητές και καθηγητές χόρεψαν μαζί, τους αποχαιρετιστήριους χορούς…

1ο Γυμνάσιο Νάξου
Τη γιορτή συμπλήρωσε ένας πλούσιος μπουφές για τον οποίο φρόντισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με χορηγίες επιχειρηματιών της Νάξου.

Η ξεχωριστή αυτή γιορτή ολοκληρώθηκε με μουσικές επιλογές των ίδιων των μαθητών.

1ο Γυμνάσιο Νάξου

Σημειώνεται τέλος ότι ιδιαίτερη ήταν η προσφορά του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Φλώριου Ζαφείρη, που είχε φωτογραφήσει τους μαθητές και δώρισε στον καθένα από αυτούς από δύο μεγάλες φωτογραφίες (μια με το σύνολο των μαθητών της τάξης και μια με τους μαθητές, του κάθε τμήματος).

Πληροφορίες – φωτογραφίες: από το blog του 1ου Γυμνασίου

(Visited 628 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*