VIDEO: Πρώτο κουδούνι και αγιασμός στο Λύκειο Νάξου

Newsroom
11/09/2019 21:29
 
 
 

 

Διακοπές τέλος για τους μαθητές, καθώς από σήμερα το πρωί ξεκίνησε η νέα σεζόν στα σχολεία για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Αγιασμός στο Λύκειο Νάξου

Στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης τελέστηκε ο αγιασμός στο Γενικό Λύκειο Νάξου με την παρουσία των ιερέων, του δημάρχου Νάξου Δημήτρη Λιανού, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Φώτη Μαυρομάτη, του επικεφαλής της μειοψηφίας Λεονάρδου Χατζηανδρέου, του προέδρου της κοινότητας Νάξου Μάκη Μαυρογιάννη αλλά και της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου Μαρκέλλας Παραμυθιώτου.

Όλοι ευχήθηκαν στα παιδιά καλή πρόοδο και τόνισαν τις μεγάλες επιτυχίες των μαθητών του ΓΕΛ Νάξου στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Δημήτρης Λιανός αφού ευχήθηκε στους μαθητές, τους συμβούλεψε να είναι αγαπημένοι και να πορευτούν στη νέα σχολική χρονιά με πνεύμα συνεργασίας αφού όπως είπε «έτσι μόνο λύνονται τα προβλήματα».

Ο κ. Χατζηανδρέου μετά από τις ευχές του σε μαθητές και εκπαιδευτικούς επανέλαβε την ανάγκη δημιουργίας ενός ακόμη Λυκείου στη Νάξο. «Κι εφέτος το σχολείο έχει 400 μαθητές… Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά την εύρεση χώρου για να φτιάξουμε ένα ακόμα Λύκειο» τόνισε.

Τις ευχές της έδωσε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και η κ. Παραμυθιώτου η οποία απευθυνόμενη στα παιδιά του Λυκείου σημείωσε: «Είστε ένα βήμα πριν την ενήλικη ζωή σας και το βασικό για εσάς είναι να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, να είστε χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι ότι κι αν κάνετε. Να πετύχετε αυτό».

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου τόνισε ότι όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αν και υπάρχουν κάποια κενά σε εκπαιδευτικούς τα οποία θα συμπληρωθούν το επόμενο 10ήμερο.

«Καλή σχολική χρονιά, δύναμη, πρόοδο κι επιτυχία» ευχήθηκε εκ μέρους των εκπαιδευτικών και ο διευθυντής του σχολείου Ματθαίος Χατζηπέτρος.
Να σημειωθεί ότι κατά της διάρκεια της εκδήλωσης έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς διαβάστηκαν τα μηνύματα του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου και της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Μέχρι τις 15 Ιουνίου η φετινή σχολική χρονιά

Η φετινή σχολική χρονιά θα διαρκέσει ως τις 15 Ιουνίου, με μόνο μία αλλαγή στα δημοτικά σχολεία. Αλλαγή, η οποία έχει να κάνει με το θέμα του σημαιοφόρου στις παρελάσεις, καθώς από φέτος η κυβέρνηση αποφάσισε πως ο σημαιοφόρος δεν θα επιλέγεται με κλήρωση, αλλά με βάση την απόδοσή του στα μαθήματα, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν.

Τι μένει και τι αλλάζει στα Λύκεια

Όσον αφορά τα Λύκεια, σταδιακά έρχονται αλλαγές που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Παιδείας. Ηδη τα βιβλία βρίσκονται στα σχολεία και θα μοιραστούν στους μαθητές, ενώ στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το σύστημα που ψηφίστηκε επί Κώστα Γαβρόγλου παραμένει στους βασικούς του άξονες.

Δηλαδή, οι εξετάσεις θα γίνουν σε τέσσερα μαθήματα. Οι μαθητές θα εξεταστούν στα ίδια μαθήματα για το απολυτήριο, και τις πανελλαδικές. Αντί των Λατινικών, οι μαθητές θα εξεταστούν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας, ενώ οι ώρες διδασκαλίας θα είναι έξι την εβδομάδα. Επίσης, οι ομάδες προσανατολισμού θα είναι τέσσερις, ενώ όσοι απόφοιτη του 2019 θέλουν να επανεξεταστούν στο σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση το 2020, θα το κάνουν με το ίδιο σύστημα με το οποίο εξετάστηκαν στις Πανελλήνιες φέτος.

Όσον αφορά τις αλλαγές που φέρνει η Νίκη Κεραμέως από την φετινή σεζόν, αυτές είναι οι εξής:

*Κατάργηση της κατηγοριοποίησης των τμημάτων σε «ελεύθερης πρόσβασης» και «κατόπιν εξετάσεων».
*Μείωση της εξεταστέας ύλης στα μαθήματα: Βιολογία, Χημεία, Κοινωνιολογία, Οικονομία, Ιστορία και Αρχαία
*Μείωση του συντελεστή της λογοτεχνίας στη συνεξέταση με την Έκθεση, στο 15% του συνολικού βαθμού.

Σχολεία: Μένει η δράση «η τσάντα στο σχολείο»

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα, τα παιδιά του δημοτικού δεν θα παίρνουν τις τσάντες τους στο σπίτι. Η δράση «Η τσάντα στο σχολείο» θα συνεχιστεί και φέτος, με τα βιβλία τους να μένουν στο τέλος της εβδομάδας στις τάξεις, ώστε να περνούν πιο δημιουργικό χρόνο με τις οικογένειές τους.

(Visited 572 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*