Θα υπολειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία – Στάση εργασίας των εκπαιδευτικών

κλειστά σχολεία λουκέτο
Newsroom
20/01/2020 02:08
 
 
 

 

Τα σχολεία θα υπολειτουργήσουν την Τρίτη (21-01-2020) καθώς το εκπαιδευτικό προσωπικό αποφάσισε στάση εργασίας 11:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Ο  Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων
κήρυξαν επιπλέον 3ωρη στάσης εργασίας την ίδια ημέρα, προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα ολοήμερης απουσίας από το σχολείο και συμμετοχής των εκπαιδευτικών των νησιών στο συλλαλητήριο.

Οι Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών σε δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ), προχωρούν σε κοινή κινητοποίηση, ενάντια στις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί αντιτίθενται στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τίτλους των κολεγίων, όπως και στις ρυθμίσεις «που χτυπούν τον πυρήνα της δημόσιας εκπαίδευσης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων

“Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., έπειτα και από τη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία δεν επέφερε καμία θετική μεταβολή στο αρνητικό κλίμα που δημιούργησε η αιφνιδιαστική κατάθεση ρυθμίσεων που αφορούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου δίχως, μάλιστα, καμία προηγούμενη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης και διαλόγου, προχωρά από κοινού με τις άλλες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, Ο.Λ.Μ.Ε. και Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. στην πραγματοποίηση αγωνιστικής κινητοποίησης την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, ημέρα ψήφισης του σχεδίου νόμου, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τόσο για τον απαξιωτικό για το δημόσιο διάλογο τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο προχωρά σε ρυθμίσεις που αλλάζουν δραματικά το τοπίο στη δημόσια εκπαίδευση, όσο (και κυρίως γι’ αυτό) για τον πυρήνα των ρυθμίσεων αυτών.

Η κυβέρνηση (με το άρθρο 50 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου) προχωρά στην ολέθρια για τη δημόσια εκπαίδευση κίνηση υποβάθμισης του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων και την εξίσωσή τους με τους τίτλους κολλεγίων. Είναι τραγικό να ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο στην εκπαίδευση των αποφοίτων μεταδευτεροβάθμιων σχολών (κολλέγια) την ίδια στιγμή που από την προκήρυξη της ειδικής αγωγής και από ότι φαίνεται και της γενικής αποκλείστηκαν οι συνάδελφοί μας απόφοιτοι των 2ετών Παιδαγωγικών Ακαδημιών και Σχολών Νηπιαγωγών οι οποίοι, όχι με δική τους υπαιτιότητα αλλά της πολιτείας, δεν κατέχουν τίτλο εξομοίωσης.

Είναι σαφές ότι δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση και θα αντιπαλέψουμε σθεναρά την υποβάθμιση του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων. Δεν δεχόμαστε, επίσης, τις τιμωρητικές διατάξεις που εισάγονται με το άρθρο 58 για τον τριετή αποκλεισμό από τους διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Το πρώτο βήμα αντίδρασης θα είναι η πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας από κοινού με την Ο.Λ.Μ.Ε. και την Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. την Τρίτη 21 Ιανουαρίου και ώρα 12.30 στα Προπύλαια με πορεία στη συνέχεια προς τη Βουλή.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στην κινητοποίηση η Δ.Ο.Ε. κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού κύκλου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού & Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε την κήρυξη επιπλέον τρίωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας (που αφορά τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου ή τις 3 τελευταίες ώρες του απογευματινού-ολοήμερου), ώστε κάθε συνάδελφος-ισσα να μπορεί να συμμετάσχει ή στη μία ή στην άλλη στάση εργασίας ή και να τις αξιοποιήσει αθροιστικά, ώστε να υπάρξει δυνατότητα ολοήμερης απουσίας από το σχολείο και συμμετοχής στο συλλαλητήριο.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις για να ανατρέψουμε τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις”.

Να σημειωθεί τέλος ότι την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση, στην Ολομέλεια της Βουλής, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις».

(Visited 729 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*