Αγγλικά και γυμναστική από τη νέα σχολική χρονιά στα νηπιαγωγεία

Newsroom
12/02/2020 17:39
 
 
 

 

Αγγλικά και Γυμναστική (Φυσική Αγωγή) μπαίνουν από την επόμενη σχολική χρονιά στα νηπιαγωγεία όλης της χώρας. Την απόφαση αυτή προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σε δηλώσεις της στον Antenna η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι η απόφαση εντάσσεται στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού των προγραμμάτων σπουδών, τα οποία έχουν χρόνια να επικαιροποιηθούν.

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι η διδασκαλία των αγγλικών δεν θα έχει την αυστηρή μορφή μαθήματος αλλά κυρίως βιωματικών διαδραστικών διαδικασιών, όπως γίνεται στις περιπτώσεις των εικαστικών και της μουσικής, και θα συνοδευτεί από ενισχυτικό υλικό διδασκαλίας για τους νηπιαγωγούς.

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει την ένταξη θεματικών για την κυκλοφοριακή αγωγή, την επιχειρηματικότητα, την πολιτική προστασία, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, την αειφόρο ανάπτυξη και τις Α’ Βοήθειες που θα ενταχθούν πιλοτικά από τον Σεπτέμβριο του 2020 στα σχολεία.

Αντιδρά η ομοσπονδία των δασκάλων

«Στο νηπιαγωγείο δεν υφίστανται διακριτά αντικείμενα μάθησης, αλλά πλαίσια ανάπτυξης δραστηριοτήτων που είναι αναπτυξιακά κατάλληλα και αποτελεσματικά για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών, ενώ η ΔΟΕ συμπληρώνει: «Με αυτόν τον τρόπο η πρώτη γνώση γίνεται κατακερματισμένη γνώση και παραγκωνίζονται τα ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά αυτής της ηλικίας, καθώς και η ανάγκη ύπαρξης σταθερού προσώπου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΟΕ σχετικά με το ενδεχόμενο εισαγωγής ειδικοτήτων στο νηπιαγωγείο.

(Visited 124 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*