Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών

tsanta sholeio
Newsroom
11/05/2020 12:50
 
 
 

 

Κατά τους τελευταίους μήνες, ζήσαμε και ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η πανδημία σαρώνει τον πλανήτη, αλλάζει τον κόσμο και τη ζωή όλων μας και δημιουργεί νέα δεδομένα στην καθημερινότητά μας.

Και, παρά το γεγονός ότι καμιά χώρα δεν ήταν προετοιμασμένη για καταστάσεις τέτοιου βαθμού, η πατρίδα μας αντιμετώπισε την πρώτη φάση της πανδημίας κατά τρόπο πετυχημένο. Και υπήρξε πολύ σημαντική η συμβολή της εκπαιδευτικής κοινότητας σ’ αυτή την προσπάθεια.

Ο Ε.Ο.Δ.Υ., το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οι Δήμοι και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στα νησιά μας δημιούργησαν την προστατευτική ομπρέλα κάτω από την οποία δόθηκε η ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των εκπαιδευτικών στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να μη χάσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ξενύχτησαν, μόχθησαν, στήριξαν τα παιδιά μας και δημιούργησαν υλικό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στο μέλλον. Και όλα αυτά υπό αντίξοες συνθήκες. Τους αξίζουν συγχαρητήρια! Με τη στάση τους, απέδειξαν ότι οι εκπαιδευτικοί θα είναι μπροστάρηδες στη νέα κανονικότητα που έρχεται.

Για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας δεν υπάρχουν λόγια. Κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δεν έμειναν απλά στις επαναλήψεις και την απόκτηση γνώσεων. Η νέα γενιά παρέδωσε μάθημα σε όλους μας. Κράτησαν υπεύθυνη στάση, επέδειξαν μεγάλη ωριμότητα, εφάρμοσαν τις οδηγίες των ειδικών της υγείας και έδειξαν αυτοσυγκράτηση και πειθαρχία. Στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων κατά τρόπο καταπληκτικό. Τους αξίζουν συγχαρητήρια! Μας κάνουν περήφανους και μας γεμίζουν ελπίδα για το μέλλον.

Η συμβολή των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των μαθητριών στην αντιμετώπιση της πανδημίας κατά την πρώτη φάση υπήρξε καθοριστική. Βοήθησαν την Ελλάδα μας από δακτυλοδεικτούμενη, να γίνει παράδειγμα προς μίμηση.

Από σήμερα επαναλειτουργούν σταδιακά οι εκπαιδευτικές δομές και στα νησιά μας. Είμαι βέβαιος ότι η εκπαιδευτική κοινότητα θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και της επόμενης φάσης.

«Υπάρχουν πολύ καλύτερα πράγματα μπροστά, από όσα αφήνουμε πίσω»
(C.S. Lewis, Ιρλανδός Ακαδημαϊκός)

Καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλες και όλους!

Γιάννης Κρητικός
Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης

(Visited 56 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*