Η θέση του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων για τα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας

sxoleio mathites
Newsroom
27/08/2020 17:56
 
 
 

Τις γενικόλογες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών μονάδων σχολίασε – με ανακοίνωση του – ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων.
Όπως υποστήριξε ο Σύλλογος, παρά τις δηλώσεις για χορήγηση μασκών και παγουρίνο με την έναρξη του διδακτικού έτους, η κυβέρνηση δεν απαλλάσσεται από την υποχρέωση της να καλύψει άμεσα τις τεράστιες ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό, διδακτικούς χώρους και υγειονομικό υλικό.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων:

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθούν, λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων, να απαντούν με γενικολογίες σε ερωτήσεις των εκπαιδευτικών σχετικά με την ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς και τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Ταυτόχρονα, οι γονείς ενθαρρύνονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στα ολοήμερα προγράμματα, ώστε να αποφευχθεί η επαφή τους με άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Η Υπουργός αναφέρει ότι έχει προβλεφθεί κονδύλι ύψους 100.000.000€ για την ενίσχυση της λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων, αν και στον μέχρι τώρα σχεδιασμό του Υπουργείου δεν αναφέρεται ξεκάθαρα ο τρόπος λειτουργίας τους.

Οι δηλώσεις για δωρεάν χορήγηση μασκών και παγουρίνο με την έναρξη του διδακτικού έτους δεν απαλλάσσουν την κυβέρνηση από την υποχρέωση της να καλύψει άμεσα τις τεράστιες ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό, διδακτικούς χώρους και υγειονομικό υλικό.

Διεκδικούμε άμεσα:

*Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις σε όλες τις ειδικότητες και να εξασφαλιστεί ο σωστός τρόπος λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

*Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές (και όχι τους 25 που ισχύει τώρα με δυνατότητα προσαύξησης +10%).

*Εξασφάλιση κατάλληλων χώρων για να λειτουργήσουν επιπλέον σχολικές αίθουσες, ώστε να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα.

*Ειδική ενημέρωση μαθητών και γονέων για την σωστή χρήση της μάσκας σε προφορική και έντυπη μορφή.

*Κατάργηση κάθε τροπολογίας που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και on-line μετάδοση μαθημάτων υπό όποιες συνθήκες και προϋποθέσεις.

*Με ευθύνη των Δήμων να συναφθούν νέες μόνιμες συμβάσεις εργασίες με το προσωπικό καθαριότητας, ώστε να προβλέπεται η καθαριότητα των σχολικών αιθουσών και χώρων και κατά τη λειτουργία τους και μετά την λήξη των μαθημάτων.

(Visited 284 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*