ΣΥΡΙΖΑ: Ποια επιλογή προτείνει για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Newsroom
08/09/2020 12:46
  •  
  •  
  •  

Προσλήψεις εκπαιδευτικών και έως 15 μαθητές ανά τμήμα είναι «η μόνη ασφαλής επιλογή για το άνοιγμα των σχολείων» σύμφωνε με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο.

Σε δήλωσή του, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι, εν μέσω πανδημίας, θα είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης που θα αυξήσει τους μαθητές ανά τμήμα, την στιγμή που θα έπρεπε να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να λειτουργήσουν τμήματα με 15 μαθητές (το ανώτερο), προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει προβλέψει την διεξαγωγή των απαραίτητων τεστ τόσο πριν ανοίξουν τα σχολεία, όσο και κατά την διάρκεια των μαθημάτων».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Ηλιόπουλου έχει ως εξής:

Η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη για μια μεγάλη επένδυση στην δημόσια παιδεία, για να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια.

Η κυβέρνηση, ενώ σπαταλά με πρόσχημα την πανδημία δημόσιο χρήμα ακόμα για τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ που χαρίζει σε ιδιωτικές κλινικές, αρνείται να προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε να λειτουργήσουν τμήματα έως 15 μαθητές.

Αντίθετα εν μέσω πανδημίας θα είμαστε η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα που θα αυξήσει τους μαθητές ανά τμήμα.
Ο κ. Μητσοτάκης το ομολόγησε κυνικά χθες στη Βουλή.

Την ώρα που ήδη εντοπίζονται κρούσματα σε εκπαιδευτικούς η κυβέρνηση δεν έχει προβλέψει την διεξαγωγή των απαραίτητων τεστ τόσο πριν ανοίξουν τα σχολεία όσο και κατά την διάρκεια των μαθημάτων.

Ακόμα και στο ζήτημα προμήθειας μασκών προχώρησε σε σχεδιασμό παροχής τους με καθυστέρηση και απουσία οργάνωσης, μετά την κοινωνική και πολιτική κατακραυγή.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως έχουν καταφέρει να συσπειρώσουν εναντίον τους το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι αντιφάσεις της δικής τους πολιτικής τροφοδοτούν τις θεωρίες συνωμοσίας.

Τους καλούμε έστω και τώρα να ακούσουν τη φωνή εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών και να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια για όλες και όλους.

(Visited 37 times, 1 visits today)