Εσπερινό ΓΕΛ Νάξου: Η ενιαία βάση εισαγωγής «κόβει τα φτερά» των μαθητών!

Εσπερινό Γενικό Λύκειο
Newsroom
23/02/2021 11:19
 
 
 

Την εξαίρεση των Εσπερινών Λυκείων από την ενιαία βάση εισαγωγής ζητούν οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Νάξου, οι οποίοι με πολύ κόπο και αγώνα προσπαθούν να πετύχουν την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο.

Παρότι μέσω του Εσπερινού Λυκείου, δόθηκε η ευκαιρία σε πολλούς ανήλικους και κυρίως ενήλικους (οι οποίοι για διάφορους λόγους σταμάτησαν το σχολείο) να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τώρα με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας βλέπουν τις «πόρτες» της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης να κλείνουν.

Άνθρωποι εργαζόμενοι, με πολλές οικογενειακές και άλλες υποχρεώσεις, με ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που αποφάσισαν να διαθέσουν στην μαθησιακή τους εξέλιξη και ανέλιξη, με την ελπίδα «να περάσουν στο Πανεπιστήμιο» και να διεκδικήσουν μία από τις διαθέσιμες θέσεις στα ανώτατα ιδρύματα, προκειμένου να αποκτήσουν ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους, διαπιστώνουν ότι περιθωριοποιούνται.

Κι αυτό, διότι η Πολιτεία τους εξισώνει με τους μαθητές των πρωινών λυκείων και – μέσω του νέου νομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα – επιβάλλει ότι η ελάχιστη βάση εισαγωγής θα διαμορφώνεται με ενιαίο τρόπο απ’ τον Μέσο Όρο (Μ.Ο) των επιδόσεων των υποψήφιων στα τέσσερα (4) εξεταζόμενα μαθήματα ανά επιστημονικό πεδίο. Επομένως, η βάση θα καθορίζεται απ’ τους μαθητές των πρωινών ΓΕΛ και τις επιδόσεις τους αφού αυτοί υπερτερούν σε αριθμό!

«Η πολιτεία παραμένει αδιάφορη επικαλούμενη “ισότητα” μεταξύ άνισων μαθητικών κοινοτήτων, πετώντας μας έξω απ’ την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το ποτήρι όμως έχει ξεχειλίσει. Εσπερινά λύκεια από όλη την επικράτεια συσπειρώνονται ενάντια στην περιθωριοποίηση που επιβάλλει το ΥΠΑΙΘ. Μαζί αντιτασσόμαστε και εμείς!» τονίζουν οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Νάξου, οι οποίοι ζητούν να υπάρξει άμεση τροπολογία του νομοσχεδίου και να εξαιρεθούν τα εσπερινά λύκεια από την ενιαία βάση εισαγωγής, με βάση που θα διαμορφώνεται απ’ τις επιδόσεις των μαθητών των εσπερινών σχολείων.

(Visited 74 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*