Νάξος: Συγχωνεύσεις τμημάτων στο 3ο Δημοτικό σχολείο – Τι απαντά η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων

Newsroom
12/10/2021 22:42
 
 
 

 

Την αγανάκτηση τους εκφράζουν στο naxostimes.gr γονείς μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου για συγχωνεύσεις τμημάτων της Ε΄ τάξης.

Όπως καταγγέλουν, τα τρία τμήματα της Ε΄ τάξης ξαφνικά έγιναν δύο μετά από “τελεσίγραφο” όπως αναφέρουν, της υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως. “Η κ. Κεραμέως εν μέσω πανδημίας αποφάσισε να κάνει συγχωνεύσεις” αναφέρουν και προσθέτουν ότι οι γονείς δεν είναι διατεθειμένοι να καθίσουν με σταυρωμένα χέρια.

“Θα αντιδράσουμε. Ήδη μαζεύουμε υπογραφές ώστε τα τμήματα να ξαναγίνουν τρία. Αντί, λόγω της πανδημίας, οι μαθητές να διαχωρίζονται σε περισσότερα τμήματα, στη δική μας περίπτωση συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο” σημειώνει γονέας παιδιού που φοιτά στο 3ο Δημοτικό Νάξου.

Τι απαντά η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων

Το naxostimes.gr έθεσε το παραπάνω θέμα στο Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων Χρήστο Καφτηράνη, ο οποίος τόνισε ότι είναι απολύτως λογικό τα 49 παιδιά της Ε΄ τάξης του συγκεκριμένου σχολείου να χωριστούν σε δύο τμήματα 25 και 24 παιδιών. Απαντώντας στο ερώτημα γιατί αρχικά ήταν τρία τα τμήματα και στη συνέχεια συγχωνεύτηκαν σημείωσε ότι η υπηρεσία παραπλανήθηκε από το διευθυντή του σχολείου σε ότι αφορά το συνολικό αριθμό των παιδιών της τάξης.

“Ο διευθυντής του σχολείου παραπλάνησε την υπηρεσία μας αφού είχε δηλώσει ότι στη συγκεκριμένη τάξη είναι εγγεγραμμένα 52 παιδιά. Στη συνέχεια μας ενημέρωσε ότι είναι 49. Είναι καθόλα νόμιμο να χωριστούν σε δύο τμήματα, 24 και 25 παιδιών. Δεν θέλουμε να υπάρχουν ανισότητες μεταξύ των μαθητών” σημείωσε ο κ. Καφτηράνης και πρόσθεσε ότι ανάμεσα στα 49 παιδιά είναι και 5 ένταξης που πολλές ώρες κάνουν μάθημα σε άλλη τάξη.

(Visited 1.348 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*