ΚΕΚ «Γεννηματάς»: Πληθώρα νέων δωρεάν σεμιναρίων στο Νότιο Αιγαίο

Newsroom
23/11/2021 15:34
 
 
 

 

Τον πρώτο κύκλο των νέων εκπαιδευτικών δράσεων για τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη τύπου η Διευθύνουσα σύμβουλος του ΚΕΚ Γεννηματάς κα Βάνα Μανωλάκη, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και των μελών του Δ.Σ. του ΚΕΚ Γεννηματάς κ.κ. Χρήστου Ευστρατίου (Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου) και Αθανάσιου Βυρίνη (Αντιδημάρχου Τουρισμού Δήμου Ρόδου).

Προλογίζοντας ο Περιφερειάρχης ανέφερε πως στις μέρες μας, το ΚΕΚ Γεννηματάς, όπως και κάθε φορέας της Αυτοδιοίκησης, είναι πόλος δημιουργικός, καθαρός, υγιής και παραγωγικός. «Σήμερα, που τα δημοσιονομικά της χώρας βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση στέκεται δίπλα σε όλα τα σημαντικά θέματα της κοινωνίας. Το ΚΕΚ “Γεννηματάς” προσφέρει έργο, από τα πλουσιότερα πανελλαδικά. Και τις δύο χρονιές της πανδημίας, αποτέλεσε πολύτιμο μέρος του συνολικότερου σχεδίου, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη ομάδα, 30.000, εκπαιδευμένων στη διαχείριση της πανδημίας και πιστοποιημένων επαγγελματιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο» τόνισε ο κ. Χατζημάρκος.

Έπειτα, η κα Βάνα Μανωλάκη στον απολογισμό των σεμιναρίων για το πρώτο εξάμηνο του 2021 (λίγο πριν ξεκινήσει η τουριστική σεζόν) έκανε γνωστό ότι υλοποιήθηκαν μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης 342 σεμινάρια που αντιστοιχούν σε 8.480 ώρες εκπαίδευσης.

Συνολικά τα σεμινάρια αυτά παρακολούθησαν 13.682 εκπαιδευόμενοι, από τους οποίους οι 10.968 ήταν από τα Δωδεκάνησα και οι 2.714 από τις Κυκλάδες.

Το ΚΕΚ, προετοιμαζόμενο για τις νέες δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις για την περίοδο Νοέμβριου 2021-Απρίλιου 2022 οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των έργων «Δράσεις, ενημέρωσης, επιμόρφωσης και κατάρτισης στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες», με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καλεί όσους και όσες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν κάποια από τα νέα προγράμματα, να δηλώσουν έγκαιρα την επιθυμία τους και να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους, με μέγιστο αριθμό δηλώσεων τα τρία σεμινάρια ανά κύκλο εκπαίδευσης.

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από αύριο 24/11/2021 στην ιστοσελίδα του ΚΕΚ www.kek-gennimatas.gr, στην οποία έχει αναρτηθεί η λίστα των προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν άμεσα.

Νέα σεμινάρια

Οι θεματικές κατηγορίες των προγραμμάτων είναι πολλές και ενδιαφέρουσες.

Νέα σεμινάρια θα προστεθούν στη λίστα όσων αναφέρονται στην ιστοσελίδα, καθώς αυτή είναι δυναμική και θα ανανεώνεται διαρκώς.

*Ξένες Γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Τούρκικα, Αραβικά) εστιασμένες στην εξυπηρέτηση του τουρίστα.

*Οργάνωση και Λειτουργία Τουριστικών Καταλυμάτων – Εξυπηρέτηση Πελατών και Διαχείριση Παραπόνων.

*Τουριστικό Marketing & Social Media για Τουριστικά Καταλύματα.

*Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού.

*Οργάνωση και Λειτουργία Επισιτιστικών Επιχειρήσεων.

*Marketing & Προώθηση Προϊόντων & Υπηρεσιών – Πωλήσεις – Εξυπηρέτηση Πελατών

*Η Τέχνη του Ψηφιδωτού, της Κεραμικής, της Αγιογραφίας, του Βωτσαλωτού.

*Μανικιούρ – Πεντικιούρ – Ονυχοπλαστική – Επαγγελματικό Μακιγιάζ.

*Υπολογιστές – Εφαρμογές Γραφείου.

*Ψηφιακή Επιμόρφωση Τρίτης Ηλικίας.

*Αμπελουργία – Οινολογία.

*Μεταποίηση Τροφίμων και Ποτών.

*Μελισσοκομία.

*Οροφοκομία.

*Πρώτες Βοήθειες.

*Συμβουλευτική Γονέων.

*Εκμάθηση Ελληνικών.

*Ιστορία της Ρόδου.

*Σύγχρονη Λαογραφία.

*Αρχές Υγιεινής Διατροφής και Ενίσχυσης του Οργανισμού στην εποχή του COVID.

*Αποτελεσματική Επικοινωνία και Τρόποι Διαχείρισης Συγκρούσεων στο Εργασιακό Περιβάλλον.

«Δυναμικό είναι και το μητρώο των εκπαιδευτών και εκπαιδευτριών του ΚΕΚ “Γεννηματάς”. Επιθυμία και στόχος μας είναι να αξιοποιούνται κάθε χρόνο και νέοι εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες από όλα τα νησιά, ενισχύοντας το ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας και για το λόγο αυτό το μητρώο του ΚΕΚ παραμένει διαρκώς ανοικτό για νέες εγγραφές» υπογράμμισε η κα Μανωλάκη και πρόσθεσε:

«Είμαστε προσανατολισμένοι στο να ενισχύουμε τις συνεργασίες μας με τοπικούς φορείς ή να δημιουργούμε νέες, να συμμετέχουμε σε ερευνητικά προγράμματα, εμπλουτίζοντας το πλαίσιο και τη στόχευση των δράσεων μας. Η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου, του Σπιτιού της Ευρώπης και της Προξενικής Αρχής της Γαλλίας έχει στόχο την υλοποίησης καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων και ημερίδων».

«Από τη δική μου την πλευρά θα ήθελα να υπερτονίσω ότι, στο πλαίσιο της χαρτογράφησης των εκπαιδευτικών αναγκών – μέσω διαλόγου με τους επάρχους, τους δημάρχους όλων των νησιών, συλλόγων και εθελοντικών ομάδων – ενισχύεται η δικτύωση ανθρώπων και φορέων. Μέσα από αυτή δικτύωση προκύπτουν νέες ιδέες και νέες συνεργασίες και κατά αυτόν τον τρόπο, την τρέχουσα περίοδο σκοπεύουμε να συνδιοργανώσουμε καινοτόμες δράσεις για την προώθηση του εθελοντισμού, της πολιτικής προστασίας, της πράσινης ανάπτυξης, της οικολογίας» δήλωσε ο κ. Ευστρατίου.

Τέλος, ο κ. Βυρίνης, υπογράμμισε ότι τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται πλέον σε μεγαλύτερα ποσοστά η επαγγελματική κινητικότητα εργαζομένων είτε για λόγους εύρεσης νέας ή καλύτερης θέσης εργασίας, είτε γιατί κάποια επαγγέλματα πλέον εξαφανίζονται από την αγορά εργασίας. Οι συνθήκες στην αγορά εργασίας αλλάζουν ραγδαία, η εξέλιξη της τεχνολογίας επιφέρει έντονες μεταβολές και ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός καλείται να παρακολουθεί τις εξελίξεις αυτές προκειμένου να παραμείνει απασχολήσιμος.

(Visited 266 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*