Μετάλλαξη Όμικρον: Στην Κρήτη εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα

Newsroom
02/12/2021 12:23
 
 
 

Στην Κρήτη εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσματα κορωνοϊού με τη μετάλλαξη Όμικρον με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Πρόκειται για Έλληνα, μόνιμο κάτοικο του Γιοχάνεσμπουργκ, που ήρθε στο νησί και συγκεκριμένα στα Χανιά για να δει τους γονείς του ενόψει Χριστουγέννων.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τα νέα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης σημείωσε: «Σήμερα το πρωί επιβεβαιώθηκε όπως ακούσατε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού από τη μετάλλαξη Όμικρον. O συμπολίτης μας αυτός είχε άφιξη στην Ελλάδα στις 26 Νοεμβρίου το πρωί. Έγινε rapid test στο αεροδρόμιο το οποίο rapid test ήταν αρνητικό. Την επόμενη ημέρα είχε ήπια συμπτώματα και παραμένει με ήπια συμπτώματα αυτή τη στιγμή. Έκανε rapid test κάθε μέρα που ήταν αρνητικό. Στις 29 Νοεμβρίου έγινε θετικό το rapid test και προχωρήσαμε σε PCR. Το PCR ήταν ύποπτο για τη μετάλλαξη Όμικρον χωρίς επιβεβαίωση και προχωρήσαμε σε έλεγχο για τα γονίδια της μετάλλαξης Όμικρον την οποία σήμερα το πρωί επιβεβαιώσαμε. Ο συμπολίτης μένει σε καραντίνα μαζί με όλες τις επαφές. Έχει γίνει ιχνηλάτιση των επαφών. Έχει γίνει τεστ σε όλες τις επαφές. Οι επαφές μένουν αρνητικοί αυτή τη στιγμή και είναι υπό στενή παρακολούθηση του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας».

(Πηγή: ethnos.gr)

(Visited 171 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.