Μιράντα Ξαφά: Ζητά απολύσεις γιατρών και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ

Newsroom
02/12/2021 14:28
 
 
 

 

Η πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά, προκάλεσε για άλλη μία φορά με δηλώσεις που έκανε σχετικά με το σύστημα υγείας. Ούτε λίγο ούτε πολύ η ίδια πρότεινε απολύσεις του υγειονομικού προσωπικού και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, μόλις υποχωρήσει η πανδημία.

«Προσελήφθησαν πολλοί περισσότεροι γιατροί και βοηθητικό προσωπικό, το οποίο θα πρέπει να μειωθεί στο βαθμό που υποχωρεί η πανδημία», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Kontra Channel και την Αναστασία Γιάμαλη.

«Προσωπικά δεν πιστεύω ότι το ΕΣΥ πρέπει να είναι οπωσδήποτε κρατικό» επέμεινε. «Υπάρχουν παραδείγματα στον κόσμο πολύ αποτελεσματικών ιδιωτικών συστημάτων που επιδοτούνται από το δημόσιο. Δε χρειάζεται όλα τα νοσοκομεία να είναι κρατικά» ισχυρίστηκε.

Παράλληλα, την ώρα που η ακρίβεια έχει γονατίσει τα νοικοκυριά στη χώρα μας, η Μιράντα Ξαφά ζώντας σε ένα παράλληλο σύμπαν υποστήριξε ότι δεν πρέπει να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, αλλά αντίθετα οι πολίτες «να καταναλώνουν λιγότερο». Τέλος, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι από το 2023 θα πρέπει να επιστρέφουμε στο καθεστώς δημοσιονομικής πειθαρχίας.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 185 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.