Μητσοτάκης για νέα μέτρα: Με self test ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Newsroom
21/12/2021 12:47
 
 
 

Τα μέτρα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο, ανατρέποντας τις πληροφορίες που ήθελαν υποχρεωτικό rapid test ακόμη και για τους εμβολιασμένους.

Με δύο δωρεάν self test κι όχι με rapid test, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει, θα μπορούν τόσο οι ανεμβολίαστοι όσοι και οι εμβολιασμένοι να εισέλθουν στους κλειστούς χώρους τις ημέρες των εορτών. Η διάθεση των self test θα γίνει μέσω της ειδικής πλατφόρμας η οποία θα ανοίξει εκ νέου. Την συγκεκριμένη απόφαση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση ουσιαστικά έκανε μια στροφή 180 μοιρών μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος είχε μιλήσει για rapid test, το κόστος του οποίου θα επιβάρυνε τους πολίτες. Να σημειωθεί ότι το self test φέρεται να επιλέχθηκε ως «λύση» δεδομένου ότι η μετάλλαξη Όμικρον ακόμα δεν είναι η επικρατούσα στην Ελλάδα.

(Πηγή: ethnos.gr)

(Visited 373 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*