Κακοκαιρία Ελπίς: Συγγνώμη Μητσοτάκη στους πολίτες – Έρχονται αλλαγές στη διαχείριση κρίσεων

Newsroom
26/01/2022 13:47
 
 
 

Μια «ειλικρινή και προσωπική συγγνώμη» από όλους όσοι ταλαιπωρήθηκαν στην Αττική Οδό ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Παράλληλα, καταλόγισε ευθύνες στην παραχωρησιούχο εταιρεία και προανήγγειλε ότι θα αναζητηθούν οι ευθύνες με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία, δηλαδή θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι το Δημόσιο θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι προβλήματα υπήρξαν και σε κεντρικές αρτηρίες της Αττικής, τονίζοντας ότι «και εκεί τα πράγματα δεν πήγαν καλά και πρέπει να εξετάσουμε τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση και να αναπροσαρμόσουμε τους σχεδιασμούς μας». Ο πρωθυπουργός επίσης ανακοίνωσε την δημιουργία επιτροπών διαχείρισης κρίσεων «που θα φέρουν όλους τους εμπλεκόμενους με πολύ σαφή και ξεκάθαρα πρωτόκολλα στον ίδιο χώρο, ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα ασυνεννοησίας, καθυστέρησης στη λήψη αποφάσεων, αλλά και ενίοτε αποποίησης ευθυνών».

Ευχαρίστησε, ωστόσο, τους εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή όλα τα στελέχη της πολιτείας αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις που έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν οδηγούς, να μην κινδυνεύσουν ζωές.

Κλείνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι υπήρξαν αστοχίες και ανεπάρκειες οι οποίες πρέπει να διορθωθούν. «Και για όλους αυτούς τους λόγους δημιουργήσαμε το νέο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης. Εγώ θα εξακολουθώ να στηρίζω αυτή την επιλογή, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις δομές και τις δυνατότητές του. Και φροντίζοντας η λειτουργία του Υπουργείου να γίνει αποτελεσματικότερη με την καλύτερη συνεργασία όλων των άλλων Υπουργείων», επισήμανε.

(Πηγή: ethnos.gr)

(Visited 120 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*