Κορωνοϊός: Βγάζουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους; – Συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί

Newsroom
23/02/2022 14:49
 
 
 

 

Επιστροφή στην κανονικότητα κάνει η χώρα όπως άλλωστε και οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης μετά από δύο χρόνια πανδημίας. Παρότι ο κίνδυνος του κορωνοϊού δεν έχει περάσει ακόμη, αίρονται και τα τελευταία μέτρα περιορισμού, αφού η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να απελευθερώσει σιγά σιγά πλήρως όσους πολίτες έχουν εμβολιασθεί.

Όσοι πάντως δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο, θα συνεχίσουν να ζουν με περιορισμούς ακόμη και μετά τον Μάρτιο οπότε και σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη θα έχουν αρθεί σχεδόν όλα τα μέτρα για την πανδημία και στη χώρα μας.

Πάντως πολλοί ειδικοί προειδοποιούν ότι η άρση των μέτρων από την κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι έπαψε να υφίσταται ο κίνδυνος για μία πιθανή νέα μετάλλαξη. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο επικεφαλής της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας σε ημερίδα για την πανδημία, σημείωσε ξεκαθάρισε ότι δεν βρισκόμαστε στο τέλος της Ιστορίας του κωρονοϊού «αλλά ίσως είμαστε στο τέλος αυτού που ονομάζουμε επείγουσα φάση».

 

Συνεδριάζουν οι ειδικοί για τις μάσκες

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας προκειμένου έπειτα από σχετικό αίτημα της κυβέρνησης, να αποφασίσει εάν θα πρέπει να καταργηθούν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.

Άλλωστε πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο καταστρατηγείται πλήρως πλέον, αφού ελάχιστοι φορούν πια μάσκες σε εξωτερικούς χώρους. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές έχουν περιορισθεί, ενώ δεν επιβάλλονται και πρόστιμα.

Οι επιστήμονες της επιτροπής φαίνεται ότι θα συμφωνήσουν με το αίτημα της κυβέρνησης, με πολλούς βέβαια να θεωρούν πως πρέπει οι μάσκες να καταργηθούν λίγο αργότερα. Όπως και να ‘χει θα υπάρχει σύσταση να τις φορούμε σε εξωτερικούς χώρους όταν όμως υπάρχει συνωστισμός.

Σε ό,τι αφορά στις μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, αυτές δεν αναμένεται να καταργηθούν αφού η κυβέρνηση σκοπεύει να είναι το τελευταίο μέτρο που θα πάψει να υφίσταται.

(Πηγή: ethnos.gr)

(Visited 366 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*