Συνάντηση της ΚΕΔΕ με το Πανελλήνιο Δίκτυο Συμπαραστατών – Κοινή δήλωση στήριξης του θεσμού

Newsroom
28/02/2022 12:19
 
 
 

 

Συνάντηση εργασίας της ΚΕΔΕ με το Πανελλήνιο Δίκτυο Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της πρώτης, προκειμένου να αναλυθούν ζητήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία του θεσμού του Συμπαραστάτη και να υποβληθούν από κοινού προτάσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών για την αρτιότερη και αποδοτικότερη παρουσία του θεσμού εντός των Δήμων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου, καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Κωνσταντέλλος, δεσμεύτηκαν να εξετάσει η ΚΕΔΕ τη σύσταση για προκήρυξη της θέσης του Συμπαραστάτη σε όσους Δήμους δεν διαθέτουν τον θεσμό, προκειμένου να υλοποιηθούν οι σχετικές εγκύκλιοι του ΥΠΕΣ, στο πλαίσιο της επιστροφής στην κανονικότητα μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων κατά της πανδημίας.

Το Δίκτυο Συμπαραστατών, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του και Περιφερειακό Συμπαραστάτη Νοτίου Αιγαίου κ. Φίλιππο Τριομμάτη, τον αντιπρόεδρο και π. Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης του Δήμου Αθηναίων κ. Σωτηρόπουλο, την Γ.Γ. και Συμπαραστάτη Δ. Μακεδονίας κα Τσιομπάνου και το μέλος του Δ.Σ και Συμπαραστάτη του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Καριώτη, δεσμεύτηκε για συνεχή επαφή με την ΚΕΔΕ προκειμένου να συμβάλει στην επίλυση θεμάτων που άπτονται των σχέσεων Δήμου και πολίτη σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές συστάσεις σχετικά με τη διαμεσολάβηση σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τέλος, αποφασίστηκε η σύσταση κοινής επιτροπής που θα καταθέσει στο ΥΠΕΣ υπόμνημα με προτάσεις βελτίωσης του θεσμού της τοπικής διαμεσολάβησης.

(Visited 77 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*