25η Μαρτίου: Τα μέτρα προστασίας στις παρελάσεις – Ποιοι πρέπει να φορούν μάσκα

2016 25 martiou103
Newsroom
23/03/2022 14:54
 
 
 

Με θεατές αλλά μέτρα και μάσκες θα διεξαχθεί τελικά φέτος, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, η παρέλαση για την 25η Μαρτίου. Τι ισχύει για τους μαθητές.

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου ήταν από τα πρώτα που είχαν ακυρωθεί τον Μάρτιο του 2020, όταν ξεκίνησαν όλα με την πανδημία. Ήταν τότε που η Ελλάδα διένυε τα πρώτα 24ωρα του καθολικού lockdown.

Φέτος, δύο χρόνια μετά, οι μαθητικές παρελάσεις θα γίνουν κανονικά, με το υπουργείο Παιδείας να έχει ήδη εκδώσει το ανακοινωθέν με τις οδηγίες.

Σύμφωνα με αυτές, τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου είναι τα εξής:

• «Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εφόσον υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

• Τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και της αποχώρησης, θα πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα εφόσον υπάρχει συνωστισμός σε αντίθεση όμως με τους παρελαύνοντες, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

• Όσοι παρελάσουν, ωστόσο, θα πρέπει -εφ’ όσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση- να φορούν κανονικά τις μάσκες τους τόσο πριν όσο και μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου».

Καταργείται η μάσκα και στους κλειστούς χώρους

Η απελευθέρωση των μέτρων περιορισμού θα έρθει πριν από το καλοκαίρι, με την κατάργηση και της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Πιθανότατα να καταργηθεί στα εμπορικά καταστήματα και στους χώρους θεάματος, ωστόσο, σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη η κατάργησή της θα έρθει τελευταία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και στα σούπερ μάρκετ.

Τέλος τόνισε ότι η υποχρέωση χρήσης μάσκας θα παραμείνει σε νοσοκομεία, γηροκομεία και χώρους όπου υπάρχουν ασθενείς και ευάλωτες ομάδες.

Πηγή: ieidiseis.gr

(Visited 270 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*