ΕΟΦ: Ανάκληση αντηλιακού μετά από αναφορές καταναλωτών

Newsroom
25/05/2022 11:22
 
 
 

 

Στην ανάκληση αντηλιακού με δείκτη προστασίας 50 προχωρά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), μετά από αναφορές καταναλωτών για «ερυθρότητα στο δέρμα» και «αίσθηση καψίματος».

Ειδικότερα, με σχετική απόφασή του, ο ΕΟΦ ανακαλεί την παρτίδα «Τ01, με ημ/νία λήξης 03/2025, του καλλυντικού προϊόντος ‘Babe Super Fluid Mattifying Sunscreen SPF50 Oil-Free 50 ml’, κατόπιν ορισμένων αναφορών καταναλωτών για εμφάνιση ήπιων ανεπιθύμητων ενεργειών (ερυθρότητα δέρματος & αίσθημα καύσου που αποχωρούν μετά από λίγο), χωρίς επίδραση στην ασφάλεια και την υγεία τους ή στη δραστικότητα και την ποιότητα του προϊόντος».

Η απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της παραγωγού εταιρείας Laboratorios Babe. Η εταιρεία INNOVIS PHARMA ΑΕΒΕ, ως διανομέας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του συγκεκριμένου καλλυντικού προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον ΕΟΦ.

(Πηγή: ethnos.gr)

(Visited 583 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.