Επίδομα ρεύματος: Ανοίγει στις 17 Ιουνίου η πλατφόρμα – Δικαιούχοι, διαδικασία, ποσά επιστροφών

Newsroom
16/06/2022 14:32
 
 
 

 

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Power Pass και ταυτόχρονα θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων για την αποζημίωση, σε ό,τι αφορά τις χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3 ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η αποζημίωση για το Power Pass θα ξεκινάει από τα 18 ευρώ και θα ανέρχεται ως τα 600 ευρώ ανά μετρητή. Σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, παρέχεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς οικιακών καταναλωτών του εσωτερικού, που έχουν εκδοθεί κατά τη χρονική περίοδο από 1ης Δεκεμβρίου 2021 έως 31η Μαΐου 2022.

Η υποβολή της αίτησης για την λήψη της οικονομικής ενίσχυσης πραγματοποιείται μέχρι την 30η Ιουνίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι η οικονομική ενίσχυση παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, φορολογικού έτους 2020, έως τις 45.000 ευρώ.

Επίσης, ο αιτών καλείται να επιβεβαιώσει ή να επικαιροποιήσει τα στοιχεία κύριας κατοικίας του για την περίοδο αναφοράς.

Η ενίσχυση θα πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό κάθε ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή πρώτης κατοικίας, με βάση τον αριθμό IBAN, που θα δηλώσει στην πλατφόρμα. Ο καταναλωτής δεν θα χρειάζεται να εισαγάγει τις χρεώσεις, καθότι αυτό θα γίνεται απευθείας από τις εταιρείες – παρόχους ενέργειας. Το σημαντικό είναι να έχει δηλωθεί στο Ε1 η πρώτη κατοικία.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

(Visited 305 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*