Μανώλης Κουτουλάκης από τη Νάξο: «Το Μεταφορικό Ισοδύναμο θα συνεχίσει να εφαρμόζεται και το 2022 θα είναι ενισχυμένο» (video)

Newsroom
06/07/2022 09:37
 
 
 

 

«Το ΜΙ συνεχίζει και θα συνεχίσει να εφαρμόζεται και το 2022 θα είναι ενισχυμένο, και εφόσον χρειαστεί θα διευρύνουμε και τους κωδικούς δραστηριότητας ώστε να ωφεληθούν και άλλες επιχειρήσεις» σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, στις δηλώσεις που έκανε ενώπιον φορέων της Νάξου την Τρίτη το μεσημέρι στο δημαρχείο του νησιού.

Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής, «το Μεταφορικό Ισοδύναμο μετατρέπεται σε Νησιωτικό Ισοδύναμο. Έχουν ήδη διατεθεί αρκετά χρήματα σε αυτούς που μεταφέρουν, δυστυχώς όμως από ότι φαίνεται αυτό δε μετακύλησε στους καθ’ ύλην χρήστες της ωφέλειας αυτής».

Ο κ. Κουτουλάκης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε διεξοδικά στους κτηνοτρόφους της Νάξου σημειώνοντας ότι «με παράδειγμα τη Νάξο και αφορμή την έκτακτη στήριξη για τους κτηνοτρόφους, ξεκινάμε την εφαρμογή πλέον για τις μεταφορές. Τα κόστη που αφορούν κυρίως τους κτηνοτρόφους θα πρέπει να καλύπτονται από ειδικά προγράμματα, μόνο αυτών των κλάδων».

Ποιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι σε ό,τι αφορά τον πρωτογενή τομέα, στο ΜΙ εντάχθηκαν ως επιλέξιμοι θεσμοί οι Ενώσεις και οι Συνεταιρισμοί. Μάλιστα σημείωσε ότι το ποσό ενίσχυσης που έχει λάβει μέχρι σήμερα η ΕΑΣ Νάξου ξεπερνά τα 150.000 ευρώ. «Ήδη από μία έρευνα που έχουμε κάνει, ξεπερνά τα 150.000 ευρώ η ενίσχυση στην τοπική Ένωση Συνεταιρισμών. Εμείς θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, αλλά τα ποσά αυτά δεν θα πρέπει να κατευθύνονται για τα λειτουργικά κόστη της επιχείρησης, αλλά στο προϊόν. Ο νόμος όπως έχει φτιαχτεί στοχεύει στο να μετακυλήσει το όφελος στο προϊόν» τόνισε.

«Δεν είναι λίγα τα χρήματα που έχουν δοθεί, προφανώς και θα δοθούν περισσότερα, πάνε αναλογικά και με την αύξηση των ναύλων θα το δείτε με την εφαρμογή της ΚΥΑ του ΜΙ του 2022 που θα είναι πολύ πιο ενισχυμένο» σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

(Visited 306 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*