Τι πρέπει να κάνουμε για να μην κολλήσουμε κορωνοϊό στις διακοπές: Συμβουλές από τη Ματίνα Παγώνη

Newsroom
11/07/2022 17:07
 
 
 

 

Προειδοποίηση για επιδείνωση των σκληρών δεικτών της πανδημίας με φόντο τα σταθερά υψηλά κρούσματα κορωνοϊού απηύθυνε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. Η ίδια προχώρησε και σε συμβουλές ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών.

Σε αυτό το πλαίσιο, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ κι αναφερόμενη στη χρήση της μάσκας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να είναι στη βαλίτσα μας» ενόψει των διακοπών και να χρησιμοποιείται σε χώρους με συνωστισμό τόσο εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς. «Πρέπει να προσαρμοστούμε για να περάσουμε ωραίες διακοπές. Δεν χρειάζεται υποχρεωτικότητα για να γνωρίζει κάποιος πότε να βάλουμε τη μάσκα και πότε όχι», σχολίασε.

Εκτίμησε δε ότι τον Αύγουστο ο ιός θα παρουσιάσει εξάρσεις και υφέσεις ωστόσο ότι δεν επικρατήσει να υπάρχει πανικός.

Αύξηση 40% στις νοσηλείες

Εξάλλου η κ. Παγώνη σημείωσε πως η αύξηση που έχει καταγραφεί στις εισαγωγές των νοσοκομείων ξεπερνά το 40%, ενώ κρεβάτια non covid έχουν μετατραπεί σε covid σε όλα τα νοσοκομεία. «Γίνεται ένας πανικός», πρόσθεσε. Επίσης τόνισε ότι τα κρούσματα στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που δηλώνονται.

Οι ασθενείς που καταφθάνουν στα νοσοκομεία, όπως είπε η κα. Παγώνη, είναι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα λόγω επιπλοκών που τους προκάλεσαν οι μεταλλάξεις Όμικρον ΒΑ.4, ΒΑ.5, τις οποίες ωστόσο χαρακτήρισε λιγότερο επικίνδυνες αλλά πιο μεταδοτικές.

(Πηγή: ethnos.gr)

(Visited 1.578 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*