Βορίδης: «Μπλόκο» προσλήψεων σε ενεργειακά «σπάταλους» ΟΤΑ & δημόσιες υπηρεσίες

Newsroom
06/09/2022 16:31
 
 
 

 

Για «μπλόκο» στον καταμερισμό των προσλήψεων σε σπάταλους ενεργειακά ΟΤΑ και δημόσιους οργανισμούς έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, περιγράφοντας τις ποινές που θα επιβληθούν σε δήμους, Περιφέρειες και Δημόσιους οργανισμούς που δεν θα συμμορφωθούν με τα μέτρα της κυβέρνησης για εξοικονόμηση ενέργειας κατά 10% σε δημόσια κτίρια.

Μάλιστα ο κ. Βορίδης, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη τα μέτρα που θα ισχύσουν, κάλεσε τις αυτοδιοικητικές αρχές και τις δημόσιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στον ορισμό ενεργειακού υπεύθυνου στη σχετική πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει το ΥΠΕΣ.

Επίσης σημείωσε ότι οι φορείς που θα μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας θα επιβραβευτούν με μεγαλύτερα ποσά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τα μέτρα όπως είπε ο κ. Βορίδης «προβλέπουν μεταξύ άλλων την ορθολογική διαχείριση και συντήρηση συστημάτων θέρμανσης, ψύξης, την εξοικονόμηση ενέργειας στον τομέα του φωτισμού όπως στον οδοφωτισμό, αλλά και στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης».

Μάλιστα ο κ. Βορίδης επικαλέστηκε στη σχετική εγκύκλιο που έχει δημοσιευτεί από τον Ιούλιο σημειώνοντας ότι πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα από το σύνολο του δημόσιου τομέα.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 55 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.