Στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας και αντιπροσωπίες από Νάξο και Ανάφη για τα εγκαίνια της αίθουσας «Manolis Glezos»

Newsroom
24/09/2022 00:41
 
 
 

 

Εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου και τα επίσημα εγκαίνια της αίθουσας «Manolis Glezos» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.

Στην εκδήλωση που θα παραστεί και ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετέχουν και αντιπροσωπείες από τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα από τη Νάξο και την Ανάφη.

Από τη Νάξο θα παραστούν δύο μαθητές από τη Β΄ τάξη του Γενικού Λυκείου «Μανώλης Γλέζος», οι οποίοι επιλέχθηκαν με κλήρωση, συνοδευόμενοι από την εκπαιδευτικό Μαρία Ζευγώλη, μέλη της οικογένειας του Ναξιώτη Αγωνιστή, καθώς και Απεραθίτικο μουσικό συγκρότημα.

Από την Ανάφη, θα παραστούν δέκα μαθητές από το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις «Μανώλης Γλέζος» καθώς και συνοδός εκπαιδευτικός. Οι μαθητές από την Ανάφη που αρχικά είχε αποφασιστεί να μεταβούν στις Βρυξέλλες για την εκδήλωση ήταν δύο -όπως και στη Νάξο-, όμως οι Αναφιώτες γονείς των υπόλοιπων παιδιών ζήτησαν να πάνε όλα τα παιδιά με δικές τους δαπάνες. Τελικά όλα τα έξοδα του ταξιδιού καλύφθηκαν τόσο από τους γονείς των παιδιών όσο και από χορηγίες επιχειρηματιών του νησιού κι έτσι, θα ταξιδέψουν για την εκδήλωση όλοι οι μαθητές του Λυκείου.

Κατά την εκδήλωση και τα εγκαίνια της αίθουσας «Manolis Glezos» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μεταξύ άλλων θα μιλήσουν για τη ζωή και τα έργα του Μανώλη Γλέζου, φίλοι και συναγωνιστές που τον έζησαν από κοντά ενώ θα προβληθεί και ένα απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ «Ένας αιώνας αντίστασης» των Ντίνας Κάτσαρη, Ευγενίας Κατούφα και Νίκου Γκωσέ.

Η εκδήλωση θα κλείσει με μια συναυλία με σκοπούς και τραγούδια από τ΄ Απεράθου, την ιδιαίτερη πατρίδα του Γλέζου, που τόσο αγαπούσε και δεν ήταν λίγες οι φορές που την ανέφερε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ευρωκοινοβουλίου.

Το συγκρότημα των οργανοπαιχτών θα απαρτίζεται από την Μαρία Αναματερού στο τραγούδι, τον Γιάννη Ζευγώλη στο βιολί και το Ματθαίο Ζευγώλη στο λαούτο.

(Visited 425 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.