ΓΣΕΕ: «Νόμιμη η συμμετοχή των εργαζομένων στην πανελλαδική απεργία της 9ης Νοέμβρη»

Newsroom
09/11/2022 09:05
 
 
 

«Τον αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό» για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς στη σημερινή πανελλαδική πανεργατική απεργία καταγγέλλει η ΓΣΕΕ, δηλώνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι «η απεργία είναι νόμιμη».

Μάλιστα, υπενθυμίζει ότι η προκήρυξη της είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτέμβρη, οπότε και αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ενώ το σύνολο του κρατικού εποπτεύοντος μηχανισμού και των εργοδοτικών φορέων έχουν λάβει γνώση από τον προηγούμενο μήνα.

«Η διεκδίκηση από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες των ατομικών και συλλογικών εργασιακών τους δικαιωμάτων μέσα στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις διαδοχικών κρίσεων και του κόστους της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα που προστατεύεται από το Σύνταγμα της χώρας. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες θα συμμετάσχουν νόμιμα στην απεργία, ασκώντας το συνταγματικό τους δικαίωμα στην απεργία για τη διεκδίκηση των θεμελιωδών εργασιακών τους δικαιωμάτων που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και καλύπτονται πλήρως από τον τύπο, που απαιτεί ο νόμος για την προκήρυξη της απεργίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΓΣΕΕ.

(Visited 22 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.