Νεκρός 21χρονος Ναξιώτης: Για “διαρκές έγκλημα” μιλάει ο πρώην Κοινοτάρχης του χωριού

Newsroom
19/11/2022 20:25
 
 
 

 

Ένα νέο παιδί, μόλις 21 ετών, έχασε τη ζωή του σε τραγικό τροχαίο δυστύχημα χθες το μεσημέρι στη σήραγγα της Μεσοχώρας

Η οικογένεια του παιδιού βυθίστηκε στο πένθος, ενώ και ο συνεπιβάτης του νοσηλεύεται τραυματισμένος. Ο πρώην πρόεδρος της Μεσοχώρας Γιώργος Χονδρός εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση του οδικού δικτύου στην περιοχή.

Γράφει σχετικά στον ιστότοπο left.gr

Πάγωσε ο μικρός τόπος της Μεσοχώρας στα ορεινά Τρίκαλα από τον άδικο θάνατο ενός εικοσάχρονου ανθρώπου. ΟΧΙ, η αιτία δεν είναι η υπερβολική ταχύτητα. Αιτία είναι οι απαράδεκτες κακοτεχνίες της σήραγγας, μιας σήραγγας που κατασκευάστηκε πρόσφατα και πληροί, υποτίθεται, όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Τρία νέα παιδιά με δύο μηχανές ανέβηκαν στην περιοχή για να περάσουν ένα ευχάριστο σαββατοκύριακο, αλλά ο ένας είναι πλέον νεκρός. Αυτή είναι η τραγική αλήθεια.

Η μοτοσικλέτα του 20χρονου ανατράπηκε στην οδική σήραγγα που οδηγεί στο φράγμα της Μεσοχώρας. Ο συνεπιβάτης του ευτυχώς είναι καλά, μόνο μικροτραυματισμούς και εκδορές.

Ήδη όμως έχει αρχίσει μια συζήτηση για τα αίτια του τραγικού περιστατικού, η οποία όλους εμάς που ζούμε στην περιοχή και χρησιμοποιούμε τη σήραγγα, μας βγάζει από τα ρούχα μας. ΟΧΙ, η αιτία δεν είναι η υπερβολική ταχύτητα. Στην μία φωτογραφία βλέπουμε άλλωστε τη μοτοσικλέτα αμέσως μετά τη μοιραία πτώση της. Τα φανάρια της και τα διάφορα πλαστικά μέρη της είναι άθικτα και τα φώτα της ακόμη αναμμένα.

Αιτία είναι οι απαράδεκτες κακοτεχνίες της σήραγγας, μιας σήραγγας που κατασκευάστηκε πρόσφατα και πληροί, υποτίθεται, όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Όλοι και όλες εμείς που τη χρησιμοποιούμε συχνά γνωρίζουμε πόσες φορές γλιτώσαμε στο πάρα τρίχα. Πιο συγκεκριμένα:

Δύο είναι τα κατασκευαστικά λάθη που καθιστούν τη χρήση της σήραγγας επικίνδυνη και την συνένοχη αδιαφορία της διοίκησης (Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Πύλης, κεντρική κυβέρνηση) εγκληματική.

Αφενός, στο εσωτερικό της σήραγγας τρέχουν διαρκώς νερά, πολλά νερά, και αφετέρου, στην έξοδό της προς Άρτα που είναι κατηφόρα, έχει μια απρόσμενη κλειστή δεξιά στροφή. Ο συνδυασμός των δύο είναι πραγματική παγίδα θανάτου για τους ανυποψίαστους οδηγούς. Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται κάποιος/α πέρα απ’ το γεγονός ότι ακριβώς στο ίδιο σημείο συνέβησαν την τελευταία πενταετία τέσσερα δυστυχήματα –τρία με μοτοσικλέτες κι ένα με αυτοκίνητο‒, το σημερινό δυστυχώς θανατηφόρο. Όλοι οι οδηγοί εκτός περιοχής, ο ένας, μάλιστα, μοτοσικλετιστής ήταν Γερμανός.

Οι αρμόδιοι; Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά το δεύτερο ατύχημα αλλά και τις διαρκείς οχλήσεις από τους κατοίκους της περιοχής, ανέθεσε τη διευθέτηση των επιφανειακών νερών της σήραγγας με κόστος περί τις 80.000 €, παρέλαβε όμως το έργο για δεύτερη φορά χωρίς να έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Γιατί; Πώς προστατεύει, ως υποχρεούται, τους πολίτες και το δημόσιο χρήμα;
Σήμερα, η τροχαία τοποθέτησε έναν κίτρινο κώνο στο σημείο, παραδεχόμενη έτσι την κακοτεχνία του σημείου. Δεν φρόντισαν όμως να μαζέψουν καν από το σημείο του δυστυχήματος τα μακάβρια υπολείμματα του άτυχου νεκρού οδηγού, που είναι άλλωστε και πειστήρια του διαρκούς εγκλήματος.

Γράφω αυτό το κείμενο με γλώσσα αναντίστοιχη του απέραντου θυμού μου, αποκλειστικά ως ελάχιστο φόρο τιμής στον νέο άνθρωπο που έχασε τη ζωή του από τα εγκληματικά λάθη άλλων. Όμως, προειδοποιώ προς κάθε κατεύθυνση ότι θα μας βρείτε απέναντί σας όσοι και όσες επιχειρήσετε να αποποιηθείτε των ευθυνών σας. Έχουμε πολλά αδιάσειστα στοιχεία για προσωποποιημένη ευθύνη πολιτείας και διοίκησης που παρέλαβε κατ’ επανάληψη ένα εγκληματικά λάθος δημόσιο έργο.

Θεωρώ τουλάχιστον αυτονόητο ότι από αύριο θα αρχίσει σοβαρή έρευνα για το θανατηφόρο ατύχημα. Αναμένω από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μου στα Τρίκαλα να αναδείξουν το ζήτημα σε όλα τα επίπεδα. Στο περιφερειακό συμβούλιο, στον δήμο Πύλης, στο ελληνικό κοινοβούλιο κοινοβούλιο και στα ΜΜΕ. Η σιωπή μάς καθιστά συνεργούς.

Δεν γνωρίζω τον άτυχο νεαρό και την οικογένειά του, αλλά τους υπόσχομαι ότι δεν θα σιωπήσω μέχρι οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν.

 

Πηγή: trikalavoice.gr

(Visited 7.377 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*