ΑΑΔΕ: Ενημερώνει τους πολίτες για απόπειρα εξαπάτησης τους μέσω ψευδούς e-mail

Newsroom
29/11/2022 15:25
 
 
 

 

Συνεχίζονται οι κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με παραποίηση λογοτύπων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr), που αναγράφουν ότι «η Εφορία σας ενημερώνει πως δικαιούστε επιστροφή φόρου» και προτρέπουν τους πολίτες να κάνουν κλικ για να υποβάλουν αίτηση επιστροφής.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εφιστά εκ νέου την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών, καθώς πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.

Για την προστασία τους θα πρέπει:

1. Να ΜΗΝ επιλέξουν τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link).

2. Να ΜΗΝ ανοίξουν κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος.

3. Να διαγράψουν ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

Χαρακτηριστικό της απόπειρας εξαπάτησης είναι η παραλλαγή των μηνυμάτων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανή λάθη στη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Επίσης, στις περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω mail, ενώ το μήνυμα φαίνεται να αποστέλλεται από κρατική υπηρεσία (πχ. από @aade.gr ή @gov.gr), ο πραγματικός αποστολέας είναι άγνωστη ηλεκτρονική διεύθυνση, συνήθως στην αλλοδαπή.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους πολίτες να είναι επιφυλακτικοί και να ελέγχουν με πολλή προσοχή παρόμοια παραπλανητικά μηνύματα ή sms που τυχόν θα λάβουν στο μέλλον.

(Visited 129 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.