Μονιμοποιούνται οι επιτυχόντες του διαγωνισμού για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Newsroom
13/01/2023 11:35
 
 
 

 

Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη πραγματοποιήθηκε χθες 12 Ιανουαρίου με μόνο θέμα συζήτησης την οριστική μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για τροπολογία που προτίθεται να καταθέσει προς ψήφιση, με την οποία το σύνολο των εργαζομένων που προσλαμβάνονται στους πίνακες διοριστέων του διαγωνισμού για το «Βοήθεια στο Σπίτι» μονιμοποιούνται. Εκτός διαδικασίας μονιμοποίησης, εξακολουθούν να παραμένουν οι περίπου 163 εργαζόμενοι μη επιτυχόντες του διαγωνισμού.

Θέση της Ομοσπονδίας παραμένει η απορρόφηση και μονιμοποίηση του συνόλου των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που αποδεδειγμένα εργάζονται για πολλά έτη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. χωρίς πομπώδεις ανακοινώσεις και τυμπανοκρουσίες διεκδίκησε την οριστική λύση του προβλήματος που η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) δημιούργησε, σε συνδικαλιστικό αλλά και νομικό επίπεδο.

«Και κάθε καλόπιστη προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή, που βοήθησε στην δικαίωση των εργαζομένων του “Βοήθεια στο Σπίτι” συνέβαλε στον συνολικό αγώνα της Ομοσπονδίας για την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αναμένουμε και προσδοκούμε οι δεσμεύσεις να γίνουν πράξη και οι περίπου 3.000 εργαζόμενοι του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” οριστικά να μονιμοποιηθούν!» αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του airetos.gr.

(Πηγή airetos.gr)

(Visited 91 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.