Τέμπη: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στους 46 -Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Newsroom
02/03/2023 13:17
 
 
 

 

Εθνική τραγωδία βιώνει η Ελλάδα από τη σύγκρουση των δύο τρένων στην είσοδο της κοιλάδας στα Τέμπη. Από τη νύχτα της Τρίτης (28/2) όταν και συνέβη το φρικτό δυστύχημα, μέχρι και την Πέμπτη (1/3) έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 46 ανθρώπων, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι νέοι σοροί (7) ήταν απανθρακωμένοι ενώ την ίδια ώρα το δύσκολο και μακάβριο έργο της ταυτοποίησης των θυμάτων είναι σε εξέλιξη στα νοσοκομεία της Λάρισας.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής κ. Βαθρακογιάννης, η επιχείρηση συνεχίζεται και σήμερα και οι έρευνες επικεντρωνονται στο βαγόνι-εστιατόριο που είχε καταπλακωθεί από το βαγόνι της 2ης θέσης.

Από τους 72 νοσηλευόμενους τραυματισμένους επιβάτες, 15 πήραν χθες εξιτήριο, ενώ 57 επιβάτες παραμένουν για νοσηλεία, εκ των οποίων 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Με δεδομένο ότι οι έρευνες των διασωστών δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, αφού υπάρχουν σημεία στα βαγόνια που δεν έχουν επεκταθεί οι σωστικές επιχειρήσεις, ο αριθμός των νεκρών δεν αποκλείεται να αυξηθεί.

Στον μακρύ κατάλογο του δυστυχήματος, πέρα από τους 46 νεκρούς, υπάρχουν και πολλοί αγνοούμενοι κι ενώ συγγενείς παιδιών που δεν έχουν επικοινωνήσει με τους οικείους τους από προχθές, απευθύνουν εκκλήσεις για πληροφορίες αναφορικά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στον ανακριτή έχει προσαχθεί ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, ενώ παραδέχθηκε το μοιραίο λάθος του κατά την προανακριτική ομολογία.

Η χώρα βρίσκεται σε τριήμερο εθνικό πένθος, έως 3 Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 112 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*