ΑΑΔΕ: Έλεγχοι σε καταστήματα εμπορίου, πλατφόρμες τύπου Airbnb και φαγητού

Newsroom
02/03/2023 15:04
 
 
 

 

Διασταυρώσεις για τις πωλήσεις που πραγματοποιούν καταστήματα εμπορίου αλλά και εστιατόρια μέσω ίντερνετ, έρχονται για χιλιάδες επιχειρήσεις. Προς έλεγχο τίθεται πόσες πωλήσεις δηλώνουν ότι πραγματοποίησαν μέσω πλατφόρμας οι επιχειρήσεις, αλλά και τι δηλώνουν οι ίδιες οι πλατφόρμες.

Με απόφασή του ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής ορίζει τους βασικούς στόχους των ελεγκτικών υπηρεσιών για το 2023. Αλλά αναθέτει και στους προϊσταμένους των Υπηρεσιών Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) να αξιολογούν και να αναλαμβάνουν την ευθύνη να αλλάζουν τις προτεραιότητες που τους τίθενται, εφόσον έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία και ενδείξεις τέλεσης σοβαρών αδικημάτων φοροδιαφυγής.

Το «μενού» των ελέγχων περιλαμβάνει και «ειδικές έρευνες στους τομείς ηλεκτρονικού εμπορίου , πλατφόρμες παραγγελιοληψίας και διαμεσολάβησης στην παροχή υπηρεσιών διαμονής».

Στο στόχαστρο μπαίνουν έτσι παραγγελίες κινητών τηλεφώνων, καλλυντικών ή άλλων προϊόντων μέσω πλατφόρμας, οι τηλε-παραγγελίες και παραδόσεις «ντελίβερι» μέσω διαδικτύου ή εφαρμογών, αλλά και μισθώσεις τύπου Airbnb.

Αναλυτικά, με βάση και το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2023, στις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) έχουν ανατεθεί μεταξύ άλλων και οι κάτωθι στόχοι που αφορούν υποθέσεις ερευνών:

i. Διενέργεια τουλάχιστον 470 υποθέσεων ερευνών φοροδιαφυγής από τις ΥΕΔΔΕ που σχετίζονται με ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών, επεξεργασίες κατασχεμένων στοιχείων και αρχείων, κυκλώματα έκδοσης και λήψης εικονικών φορολογικών στοιχείων, επεξεργασίες ψηφιακών αρχείων κ.λπ.

 

Πηγή: protothema.gr

(Visited 127 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*