ΓΣΕΕ: «Όχι delivery τις μέρες του καύσωνα»

Newsroom
25/07/2023 21:45
 
 
 

 

Να μην χρησιμοποιούν υπηρεσίες delivery τις μέρες των υψηλών θερμοκρασιών καλεί τους πολίτες η ΓΣΕΕ, ώστε «να λάβει τέλος η ταλαιπωρία και ο κίνδυνος των διανομέων στους δρόμους».

Η ΓΣΕΕ ζητά τη λήψη πρόσθετων μέτρων από το Υπουργείο Εργασίας και ταυτόχρονα επιρρίπτει ευθύνες τόσο στους εργοδότες (που δεν συμμορφώνονται με το νόμο), όσο και στους ίδιους τους καταναλωτές (που δεν επιδεικνύουν ενσυναίσθηση).

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Η ταλαιπωρία και ο κίνδυνος των διανομέων στους δρόμους με τόσο υψηλές θερμοκρασίες πρέπει να λάβει τέλος. Μπορεί το Υπουργείο Εργασίας να επέβαλε ήδη πρόστιμα σε δύο εταιρείες, το πρόβλημα όμως παραμένει όπως και η εργοδοτική αυθαιρεσία. Δεν επαρκούν. Απαιτούνται πρόσθετα μέτρα και διοικητικές πράξεις.

Μετά την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία στον κλάδο που έχει γίνει κανονικότητα, τις ημέρες του καύσωνα που διανύουμε και παρά το γεγονός ότι έχουμε θρηνήσει ήδη ένα νεκρό διανομέα, οι διανομές συνεχίζονται και μάλιστα χωρίς μέτρα ασφαλείας.

Ευθύνη κατά κύριο λόγο για την κατάσταση έχουν οι εργοδότες, οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με το νόμο, αλλά ευθύνες αναλογούν και στους ίδιους τους καταναλωτές, οι οποίοι δεν επιδεικνύουν ενσυναίσθηση.

Καλούμε τους πολίτες να μη χρησιμοποιούν τις ημέρες των υψηλών θερμοκρασιών τις υπηρεσίες delivery και τις αρμόδιες αρχές να εντείνουν τους ελέγχους και να επιβάλλουν κυρώσεις όπου αυτές απαιτούνται.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι μπροστά σε αυτή την κατάσταση, που κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 48 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*