Ηράκλειο: Οργή για τη δολοφονία του Αντώνη στη συγκέντρωση έξω από το Blue Horizon (video+φώτος)

Blue Horizon
Newsroom
07/09/2023 00:13
 
 
 

 

Μεγάλη κινητοποίηση πολιτών σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Ηράκλειο, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, όταν μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη με αποτέλεσμα να πέσει στα νερά του λιμανιού του Πειραιά και να πνιγεί.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία στο Ηράκλειο η οποία κατέληξε και στο λιμάνι της πόλης στο οποίο είχε ελλιμενιστεί και το Blue Horizon.

Blue Horizon

Αρκετός κόσμος, από διάφορα σημεία του Ηρακλείου συγκεντρώθηκαν στην προβλήτα του λιμανιού, στο σημείο που είναι δεμένο -με κλειστούς καταπέλτες- το πλοίο στο οποίο ο άτυχος Αντώνης προσπάθησε να επιβιβαστεί και τελικά βρήκε τον θάνατο, θέλοντας να τιμήσει με αυτό τον τρόπο την μνήμη του.

Οι συγκεντρωμένοι, μικροί και μεγάλοι, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη το λιμάνι. Μάλιστα, στην κινητοποίηση βρέθηκαν και δικηγόροι του Ηρακλείου, ενώ κόσμος φώναζε συνθήματα και κρατούσε πανό που έγραφαν με κόκκινα γράμματα: «Οι ζωές μας μετράνε». Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με την διακριτική παρουσία της Αστυνομίας.

Blue Horizon

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, η επιβίβαση των επιβατών στο εν λόγω πλοίο είχε ξεκινήσει από νωρίς και η διαδικασία γινόταν κανονικά, όταν κάποια στιγμή στο λιμάνι άρχισαν να συγκεντρώνονται διαδηλωτές και έτσι αποφασίστηκε να κλείσει ο καταπέλτης.

Οι διαδηλωτές παρέμεναν στον ντόκο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανοίξει το πλοίο ξανά τους καταπέλτες του.

Με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι αποχαιρέτησαν τον 36χρονο Αντώνη

Σήμερα Τετάρτη, οι επιχειρηματίες του Αγίου Νικολάου Κρήτης κατέβασαν ρολά και έκλεισαν τη μουσική σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας μετά τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο Blue Horizon.

Όσοι τον ήξεραν, τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο που πάντα έτρεχε να βοηθήσει όποιον το χρειαζόταν ενώ προσπαθούσε να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια του. «Είχε καρδιά μικρού παιδιού» λένε άτομα που τον γνώριζαν ενώ σύμφωνα με το cretapost.gr, έβαλαν και έναν κουμπαρά αλληλεγγύης για την οικογένειά του.

Blue Horizon

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα στην πλατεία του Αγίου Νικολάου. Όλοι ήταν εκεί με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι ενώ, ως μια συμβολική κίνηση, λευκά περιστέρια θα αφεθούν ελεύθερα στους ουρανούς σαν τον «Αντωνιό» τους- όπως τον αποκαλούν.

Πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 36χρονου σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 36χρονου πραγματοποιήθηκαν απόψε στη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά. Οι διαδηλωτές στον Πειραιά πέταξαν λουλούδια το σημείο που πνίγηκε ο 36χρονος.

Blue Horizon Blue Horizon Blue Horizon Blue Horizon

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 828 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*