Εξι αγνοούμενοι, δεκάδες εγκλωβισμένοι στην Καρδίτσα

Newsroom
07/09/2023 18:17
 
 
 

 

Έξι άτομα αγνοούνται στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας, γνωστοποίησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, κατά την έκτακτη ενημέρωση στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το πιο δύσκολο πεδίο βρίσκεται μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας, καθώς έχει πλημμυρίσει ο Ληθαίος ποταμός και έχει σπάσει το φράγμα στο Προάστιο. Είναι αποκλεισμένα τα χωριά Προάστιο, Αγία Τριάδα, Παλαμάς, Μεγάλα Καλύβια και Καλογριανά, καθώς τα νερά βρίσκονται σε μεγάλο ύψος.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, στην Αγία Τριάδα αγνοούνται έξι άτομα και άλλα είκοσι είναι εγκλωβισμένα, στα Μεγάλα Καλύβια 40 άτομα βρίσκονται σε σπίτια και στα Καλογριανά 4 άτομα επίσης σε σπίτια.

Ως προς το μέτωπο των απεγκλωβισμών, ο υπουργός ανέφερε πως ξεκίνησαν οι πρώτες πτήσεις εναέριων μέσων, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης με σωσίβιες λέμβους.

«Ξεκίνησαν πριν από λίγο οι πτήσεις με ένα Super Puma και 4 Bell του Πυροσβεστικού Σώματος και ακολουθούν ένα Super Puma κι ένα Bell των Ενόπλων Δυνάμεων» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός, προσθέτοντας πως μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 885 απεγκλωβισμοί και διασώσεις.

(Πηγή: kathimerini.gr)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 82 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*