Επίδομα θέρμανσης και στο ρεύμα: Ποιοι οι δικαιούχοι

Newsroom
03/11/2023 11:15
 
 
 

 

Το Υπουργείο Ενέργειας παρουσίασε τα νέα τιμολόγια ρεύματος που θα ισχύσουν από το 2024 για τα νοικοκυριά, αποκαλύπτοντας και τον μηχανισμό με τον οποίο θα επιδοτηθούν όσοι καίνε ρεύμα για να ζεσταθούν.

Όπως εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο Γιάννης Φώσκολος, ο μηχανισμός με τις οριζόντιες επιδοτήσεις τελειώνει στα τέλη Δεκέμβρη και περνάμε σε μία νέα εποχή στην οποία θα υπάρχει επίδομα θέρμανσης για τα νοικοκυριά που καίνε ρεύμα, όμως για αυτά που είναι ενεργειακά ευάλωτα.

Αυτό σημαίνει ότι το επίδομα θα είναι, από 45 έως 480 ευρώ, για τρεις μήνες – από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο – και θα δίνεται ως έκπτωση στους λογαριασμούς του ρεύματος. Δηλαδή, οι δικαιούχοι, δε θα το πάρουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όπως συμβαίνει με το πετρέλαιο θέρμανσης. Σε όσο πιο ψυχρό κλίμα είναι το σπίτι, τόσο περισσότερα χρήματα θα πάρουν οι επιδοματούχοι.

Τι θα πληρώνουμε για το ρεύμα από το 2024
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου, τα νέα τιμολόγια που θα ισχύσουν από το 2024, θα είναι σταθερής τιμής και κυμαινόμενα, θα υπάρχει, όμως και ένα τιμολόγιο με κοινά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να το παρέχουν οι εταιρείες σε όλους τους καταναλωτές. Αυτό θα έχει τα βασικά χαρακτηριστικά ότι, η τελική του τιμή, θα πρέπει να ανακοινώνεται την πρώτη του μήνα και, οι καταναλωτές θα μπορούν να αλλάζουν εταιρεία χωρίς πέναλτι, όπως συμβαίνει και τώρα.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 105 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*