Η Γεωργία Νομικού νέο μέλος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος

Newsroom
06/02/2024 23:52
 
 
 

 

Ένα νέο μέλος της ανακοίνωσε η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ). Πρόκειται για την  Γεωργία Νομικού, που είναι η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας.

Η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών (Ε.Ν.Α.) Ελλάδος εδώ και δέκα χρόνια με δράση σε όλη τη χώρα, αποτελούμενη από νέους αιρετούς, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, αντιπεριφερειάρχες, επάρχους και αντιδημάρχους από όλη την Ελλάδα,πιστεύοντας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να βρει καινούργιους και καινοτόμους τρόπους ανάπτυξης και ανάδειξης των τοπικών κοινωνιών, συνεχίζει για ακόμη μια αυτοδιοικητική περίοδο τις παρεμβάσεις της σε όλη την Ελλάδα.

Με την ήδη παρουσία εκατοντάδων νέων ανθρώπων, αιρετών, από κάθε σημείο της Ελλάδος, μιας και η ΕΝΑ  αποτελείται από νέους αυτοδιοικητικούς από το Καστελόριζο ως την Θράκη και από την Κέρκυρα ως την Κρήτη, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ως νέο μέλος της την Γεωργία Νομικού, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας (Σαντορίνης)

“Καλωσορίζουμε την Γεωργία Νομικού στην πιο επιτυχημένη πρωτοβουλία που έχει γίνει στην αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια, με παρέμβαση σε όλη την Ελλάδα και με τους νέους μπροστά” σημειώνει σε σχετικό δελτίο Τύπου η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ).

Γεωργία Νομικού

Η Νομικού Γεωργία γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα και κατάγεται από το Εμπορείο Θήρας. Σπούδασε λογιστική και ασχολήθηκε στην πτυχιακή της εργασία με το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης. Με την αποφοίτηση της, επέστρεψε στον τόπο καταγωγής της. Στα τριάντα της επέστρεψε στο Πανεπιστήμιο, συνεχίζοντας δεύτερο πτυχίο στη σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Έχει εργαστεί από πολύ νεαρή ηλικία και για αρκετά χρόνια σε τουριστικά γραφεία του νησιού. Με βάση τις σπουδές της στη λογιστική εργάστηκε ως εσωτερικό λογιστήριο σε ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά γραφεία.

Το 2006 ξεκίνησε το δικό της λογιστικό γραφείο το οποίο και διατήρησε μέχρι το 2016.

Διετέλεσε μέλος της Διοίκησης του Τουριστικού Σωματείου Νότιας Σαντορίνης, του Παραρτήματος Θήρας της ΕΛΛΕΤ (Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού) και έχει ενεργό δράση στα θέματα ανάπτυξης και περιβάλλοντος του νησιού. Συμμετείχε για πρώτη φορά σε εκλογική διαδικασία το 2019.

Την τετραετία 2019-2023 που η παράταξη του Δημάρχου ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση, ανέλαβε την ευθύνη του γραφείου τύπου της Θηραϊκής Πολιτείας και της στρατηγικής επικοινωνιακής πολιτικής του συνδυασμού. Εξελέγη πρώτη φορά στις Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 στην 9η θέση του συνδυασμού, λαμβάνοντας 457 σταυρούς. Πλέον, μετά τη σύγκλιση του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου, η ίδια είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Θήρας.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Είναι παντρεμένη με τον Θάνο Καραντάνη και έχει δύο παιδιά, τον Γιώργο και τον Γιάννη.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 70 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*