Απόφαση Κικίλια: Νάξος, Σύρος, Άνδρος μεταξύ των περιοχών που ακυρώνονται τα καρναβάλια

Newsroom
27/02/2020 15:39
 
 
 

 

Με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα να ανέρχονται επίσημα σε τρία, ακυρώνονται τα καρναβάλια σε πολλές περιοχές της χώρας ανά περιφέρεια, λόγω του ιού.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε σε ειδική συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Ως εκ τούτου, καρναβάλια που αποτελούν ετήσιους θεσμούς, δεν θα πραγματοποιηθούν.

Ανάμεσα στις περιοχές που θα ακυρωθούν τα καρναβάλια και αναγράφονται στην απόφαση του Υπουργού Υγείας δεν είναι μόνο τα γνωστά και μεγάλα της Πάτρας, της Ξάνθης, του Ρεθύμνου κ.λπ. αλλά και σε τρία νησιά των Κυκλάδων. Της Σύρου, της Νάξου και της Άνδρου.

Αναλυτικά, η απόφαση αφορά:

– Πάτρα
– Ρέντη
– Ρέθυμνο
– Eδεσσα
– Καστοριά
– Ραφήνα
– Κοζάνη
– Ιωάννινα
– Κέρκυρα
– Ναύπλιο
– Ξάνθη
– Μοσχάτο
– Ζάκυνθο
– Χίος
– Μέθανα
– Λευκάδα
– Ναύπλιο
– Ναύπακτος
– Σκύρος
– Λέσβος
– Νάουσα
– Αθήνα
– Ελληνικό-Αργυρούπολη
– Ηλιούπολη
– Καλλιθέα
– Πειραιάς
– Περιστέρι
– Κόρινθος
– Αλιβέρι
– Νιγρίτα
– Καμένα Βούρλα
– Ανδρος
– Λαύριο
– Λαμία
– Φάρσαλα
– Μαγούλα
– Χαλκίδα
– Λουτράκι
– Νάξος
– Σητεία
– Κρέστενα
– Καισαριανή
– Σύρος
– Ηράκλειο
– Θεσσαλονίκη
– Χαϊδάρι

Ωστόσο από την πλευρά του ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός και η δημοτική αρχή δεν έχουν προβεί προς το παρόν σε καμία ανακοίνωση.

Όπως δήλωσε ο κ. Λιανός στο naxostimes.gr “αναμένονται οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας”.

«Δεν είναι τόσο απλό να ακυρωθεί το καρναβάλι»

Στο newsit μίλησαν οι δήμαρχοι Ξάνθης και Ρεθύμνου οι οποίοι εξέφρασαν την έκπληξη και την ενόχληση που τους προκάλεσε η απόφαση Κικίλια.

Στην Ξάνθη, ‘οπως και στη Νάξο περιμένουν ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας μετά την απόφαση να ακυρωθεί το καρναβάλι, όπως κι όλα στη χώρα άλλωστε. «Είναι μια απόφαση την οποία πρέπει να δούμε αρκετά σοβαρά γιατί δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ήδη έχω καλέσει και περιμένω να μιλήσω προσωπικά με τον υπουργό υγείας προκειμένου να με ενημερώσει για τους λόγους που έχει πάρει την απόφαση αυτή», δήλωσε ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσεπέλης.

Πρόσθεσε δε ότι «για το τριήμερο περιμένουμε χιλιάδες επισκέπτες, οι καρναβαλιστές ετοιμάζουν άρματα στολές, τα μαγαζιά έχουν παραγγείλει προμήθειες δεν είναι τόσο απλό. Μιλάμε για μια προετοιμασία που γίνεται εδώ και έξι μήνες. Πρέπει να βρεθεί μια λύση, εκτός κι αν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα με τον ιό και έχουν πάρει τόσο σοβαρές αποφάσεις».

«Ούτε κρούσμα δεν έχουμε!»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, όχι μόνο δεν έκρυψε την έκπληξή του, δεν έκρυψε ούτε την ενόχλησή του! «Δεν είμαστε καλά, προσπαθούμε να διευκρινίσουμε τι θέλει να πει ο υπουργός Υγείας. Εμείς δεν έχουμε ακόμα κάποια επίσημη ενημέρωση. Δυστυχώς ποτέ και για τίποτα δεν ρωτάνε την τοπική αυτοδιοίκηση. Ούτε ενημέρωση έχουμε, ούτε κάποιο κρούσμα κορονοϊού έχουμε σε ολόκληρη την Κρήτη τίποτα», είπε.

Πρόσθεσε δε ότι «για το καρναβάλι έχουν επιστρατευτεί χιλιάδες άνθρωποι σε μια διαδικασία εθελοντισμού. Από τις τσέπες τους έχουν ξοδευτεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έξοδα δεν είναι απλά. Δηλαδή αύριο δεν θα πετάξουν τα αεροπλάνα, θα κλείσουν τα θέατρα, τα σινεμά, τα σχολεία; Τι θα γίνει. Προφανώς είναι σοβαρό το θέμα αλλά θέλει ψυχραιμία».

 

(Visited 11.250 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*