Ο Μητσοτάκης συγκαλεί εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ

Newsroom
01/03/2020 14:19
 
 
 

 

Τη σύγκληση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), στον απόηχο των εξελίξεων στο μεταναστευτικό, αποφάσισε η κυβέρνηση.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από τις Καστανιές Έβρου όπου βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει ενίσχυση από την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ωστόσο. «Εάν χρειαστεί θα το κάνει», σημείωσε.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο ΥΠΕΘΑ ενημέρωσε πως έχει μεταβεί στην περιοχή η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου προκειμένου να αποκτήσει εικόνα για την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 24ωρα.

Τα σύνορα «φρουρούνται και προφυλάσσονται άριστα»

Ο υπουργός διαπίστωσε ότι τα σύνορα «φρουρούνται και προφυλάσσονται άριστα» όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Τα σύνορα φυλάσσονται κατά τρόπο εξαιρετικό, οι άνθρωποι είναι εδώ, οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και κάνουν ότι πρέπει για να φυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Σε ερώτηση εάν γνωρίζει τον αριθμό των μεταναστών που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά, απάντησε πως υποθέτει ότι αυτός αυξομειώνεται.

Είπε ότι «είναι δεδομένο πως υπάρχει μια οργανωμένη μετακίνηση προς τα σύνορα, αλλά από εκεί και πέρα εμείς κάνουμε τη δουλειά μας».

Τόνισε πως αν χρειαστεί θα ενισχυθούν οι δυνάμεις στην ελληνοτουρκική μεθόριο για τη φύλαξη των συνόρων και σημείωσε πως όσοι μετανάστες καταφέρνουν να μπουν στο ελληνικό έδαφος συλλαμβάνονται.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον Τούρκο ομόλογο του.

(Visited 137 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*