Θεία Κοινωνία από την πίσω πόρτα σε ναό στο Κουκάκι – Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής

Newsroom
13/04/2020 00:27
 
 
 

 

Έρευνα για περιστατικό που συνέβη την Κυριακή το πρωί σε εκκλησία στο Κουκάκι, με ιερέα να κοινωνεί πιστούς, διεξάγει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής:

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορoνοϊού».

Το περιστατικό που αποκάλυψε το zougla.gr συνέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι, και μάλιστα φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας απεικονίζουν τον ιερέα της εκκλησίας να προσφέρει τη Θεία Κοινωνία σε πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού.

Ο ιερέας έγινε αντιληπτός από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τον κάλεσαν να σταματήσει, ωστόσο εκείνος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι είναι νόμιμο αυτό που κάνει.

(Visited 295 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*