Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας στα ΙΧ το Πάσχα

Newsroom
14/04/2020 12:45
 
 
 

 

Ακόμα και απαγόρευση κυκλοφορίας των ΙΧ εξετάζουν στην κυβέρνηση ως ύστατο μέτρο για τις μέρες του Πάσχα. Ποιες μέρες και ποιες ώρες θα ισχύσει το μέτρο αυτό.

Σε κάθε ευκαιρία κυβερνητικοί αξιωματούχοι, από τον Στέλιο Πέτσα μέχρι και το Νίκο Χαρδαλιά δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να γίνουν ακόμα πιο σκληρά τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις μέρες του Πάσχα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας των Ι.Χ. το βράδυ της Ανάστασης και ανήμερα το Πάσχα. Και αν τελικά αποφασιστεί, τότε η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά τις 8, που κλείνουν τα καταστήματα.

Το ενδεχόμενο για πιο αυστηρά μέτρα άφησε ανοιχτό ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας.

Και όλο αυτό θα συμβεί προκειμένου να αποφευχθούν μεγάλα τραπέζια σε σπίτια συγγενών και φίλων τόσο το βράδυ της Ανάστασης όσο και την Κυριακή του Πάσχα.

Τα τελευταία μέτρα

Η ενίσχυση των μέτρων για τις δύο αυτές ημέρες είναι κάτι που εξαρχής υπήρχε στα πλάνα του Μαξίμου. Ο λόγος είναι αυτονόητος: Η εβδομάδα που διανύουμε είναι η πιο κρίσιμη, καθώς μπορεί να υπάρξει κατακόρυφη αύξηση του συγχρωτισμού λόγω της γιορτής του Πάσχα, κάτι που πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί.

Με 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και την πορεία της εξάπλωσης να βαίνει καλά, ο μεγάλος φόβος της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν νέες εστίες εξάπλωσης που θα τινάξουν την προσπάθεια στον αέρα και θα μας γυρίσουν αρκετές εβδομάδες πίσω.

Στην περίπτωση που τα επόμενα 24ωρα ανακοινωθούν νέα μέτρα, αυτά θα είναι εκτός απροόπτου και τα τελευταία. Η κυβέρνηση, όπως φάνηκε χθες και από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, σχεδιάζει την επόμενη φάση, αυτή της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα.

Νέα μέτρα, λοιπόν, δεν προβλέπονται από την επόμενη εβδομάδα, πλην ειδικών περιπτώσεων, για παράδειγμα καραντίνες ειδικού σκοπού, όπως οι πρόσφατες σε οικισμούς Ρομά ή σε οίκους ευγηρίας.

Στην κυβέρνηση, πάντως, κατανοούν πλήρως την κόπωση που έχει επέλθει μετά ένα μήνα καραντίνας. Γνωρίζουν όμως ταυτόχρονα ότι η υπερβολική χαλάρωση μπορεί να αποβεί μοιραία.

Αυτή τη λεπτή ισορροπία καλούνται να βρουν ο πρωθυπουργός και η επιστημονική ομάδα, ώστε η άρση των μέτρων να γίνει χωρίς λάθη.

(Visited 480 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*