Κορονοϊός: Το όριο των κρουσμάτων που θα φέρει ξανά lockdown στην Ελλάδα

Newsroom
02/05/2020 02:52
 
 
 

 

Αν κρατήσουμε την επιδημία κάτω από 1, η επιδημία θα σβήσει» επεσήμανε ο επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης τονίζοντας ότι «θα πρέπει να μας ανησυχήσει αν βλέπουμε κρούσματα σταθερά πάνω από 50 και αν τα 50 γίνουν 120».

«Το πρώτο ψυχολογικό όριο είναι εκεί γύρω στο 50» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Αν κινούμαστε κάτω από 50 είναι πολύ καλό όριο. Θα πρέπει να μας ανησυχήσει αν πχ εμφανιστούν 100 ορφανά κρούσματα» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε πως η αξιολόγηση θα γίνει σε 2 εβδομάδες. «Γύρω στις 18 Μαΐου θα ξέρουμε τι γίνεται σε σχέση με το πρώτο βήμα άρσης του lockdown».

Ο ίδιος τόνισε πως οι «επαφές σε κλειστούς χώρους έχουν υψηλό ρίσκο και ειδικά όταν περνάνε τα 15 λεπτά ενώ σε ανοιχτό χώρο η επικινδυνότητα δεν είναι μηδέν, αλλά είναι χαμηλότερη».

«Αν κρατήσουμε την επιδημία κάτω από 1, η επιδημία θα σβήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το σχολείο ίσως είναι ευκαιρία για τα παιδιά να δουν πως πρέπει να είναι οι κοινωνικές αποστάσεις

Παράλληλα, αναφορικά με τα σχολεία και τα παιδιά ως μεταδότες του ιού, ο ίδιος σχολίασε πως «εμείς δεν έχουμε δει έρευνες που να δείχνουν ότι τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό. Υπάρχουν έρευνες που λένε ότι δεν έχουμε δει γεγονότα υπερμετάδοσης σε σχολεία. Σε περιοχές όπως και στην Σουηδία που τα σχολεία δεν έκλεισαν ποτέ δεν είδαμε μια ολόκληρη τάξη να κολλάει κοροναϊό. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν συμβαίνει».

«Το σχολείο ίσως είναι ευκαιρία για τα παιδιά να δουν πως πρέπει να είναι οι κοινωνικές αποστάσεις και ίσως να μάθουν από αυτό πως ακριβώς πρέπει να κρατάνε τις αποστάσεις»

Ωστόσο, συγκεκριμένα για τα δημοτικά σημείωσε πως θα δούμε πως θα κινηθεί η επιδημία στη χώρα μας και θα δούμε το θέμα στη συνέχεια. Είναι ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα.

(Visited 738 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*