Πόσα κρούσματα ανιχνεύθηκαν στις πτήσεις από Μύκονο, Πάρο και Σαντορίνη

Newsroom
04/09/2020 18:06
 
 
 

 

Καθησυχαστικά ήταν τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τα υποχρεωτικά τεστ που έγιναν σε όλους τους επιβάτες και των 55 πτήσεων που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από Μύκονο, Πάρο και Σαντορίνη το περασμένο Σαββατοκύριακο (εδώ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon, από τα περίπου 3.000 τεστ που έγιναν, μόνο τα 11 ήταν θετικά, κάτι που έφερε χαμόγελα στους υπεύθυνους του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΔΟΥ) και της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Τα τεστ έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις ίδιες αφίξεις του αεροδρομίου και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το μέτρο ελήφθη εκτάκτως από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) και έπειτα από πρόταση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες του υπουργείου Υγείας, καθώς υπήρχαν φόβοι για διασπορά του κορονοϊού στην Αθήνα από παραθεριστές που επέστρεφαν από τα συγκεκριμένα νησιά. Μάλιστα, οι ειδικοί συμπεριέλαβαν στη λίστα τη Σαντορίνη, ενώ είχε ελάχιστα περιστατικά, καθώς υπήρξαν αρκετές μετακινήσεις από Πάρο και Μύκονο και υπήρχαν φόβοι για αύξηση των κρουσμάτων, κάτι που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε με τον εργαστηριακό έλεγχο.

 

(Visited 419 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*