Μάσκα στο αυτοκίνητο: Βροχή τα πρόστιμα – Δεν αρκεί μόνο η χρήση, αλλά και να τη φοράμε σωστά

Newsroom
29/10/2020 13:40
 
 
 

 

Συνεχίζεται το αλαλούμ με τη χρήση μάσκας μέσα στο αυτοκίνητο, όπως προκύπτει από τους ελέγχους που πραγματοποιεί η Τροχαία.

Μάλιστα πρόστιμα επιβάλλονται όχι μόνο για τη μη χρήση μάσκας για τον κορωνοϊό στο αυτοκίνητο, αλλά και για μη σωστή χρήση μάσκας (π.χ. αν δεν καλύπτει τη μύτη).

Βροχή τα πρόστιμα σε οδηγούς για τη μάσκα

Ενδεικτικό είναι, όπως μετέδωσε και ο ΣΚΑΪ, ότι στη λεωφόρο Συγγρού από το πρωί έως τις 10:00 άνδρες της Τροχαίας που πραγματοποιούν ελέγχους, από τα 22 πρόστιμα που έκοψαν τα 17 ήταν για μη χρήση μάσκας ή για μη σωστή χρήση μάσκας.

«Με έγραψαν γιατί τη φορούσα κάτω από τη μύτη»

Κάποιοι από τους οδηγούς που πλέον θα κληθούν να πληρώσουν το πρόστιμο των 150 ευρώ, αν και παραδέχθηκαν το λάθος τους, εξέφρασαν την αντίδρασή τους για το μέτρο. Ενδεικτικά ανέφεραν «είχα βγάλει τη μάσκα για να πιω τον καφέ μου και να κάνω το τσιγάρο μου».

«Με έγραψαν γιατί η μάσκα δεν ακουμπούσε τη μύτη. ΟΚ, έχουν δίκιο κι αυτοί, αλλά κάπου είναι υπερβολή και το μέτρο γίνεται πλέον εισπρακτικό».

Πότε και πώς πρέπει να φοράμε μάσκα στο αυτοκίνητο

Αυτό που ισχύει λοιπόν για τη χρήση της μάσκας στα αυτοκίνητα είναι το εξής:

– Στα ταξί η μάσκα είναι υποχρεωτική για οδηγό και πελάτες.
– Στο ΙΧ αυτοκίνητο η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική όταν ο οδηγός είναι μόνος του στο όχημα και όταν οι επιβάτες είναι συγγενείς πρώτου βαθμού (σύζυγοι, γονείς με παιδιά).
– Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο οδηγός και οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα.
– Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας είναι και στα επαγγελματικά οχήματα όταν υπάρχουν συνεπιβάτες.
– Η μάσκα θα πρέπει να φοριέται σωστά και όχι απλώς να τοποθετείται στο πρόσωπο. Θα πρέπει να καλύπτει το στόμα και τη μύτη, αλλιώς επιβάλλεται πρόστιμο.
– Σε ό,τι αφορά τις μοτοσικλέτες, υπενθυμίζεται πως οδηγός και συνεπιβάτης πρέπει να φορούν κράνος, οπότε η μάσκα μέσα από το κράνος δεν είναι υποχρεωτική.

Υπενθυμίζεται πως στις «κίτρινες» περιοχές ο μέγιστος αριθμός επιβαινόντων σε ΙΧ είναι τα 4 άτομα, όσον αφορά στις «πορτοκαλί» περιοχές, μέσα στο αυτοκίνητο επιτρέπεται μαζί με τον οδηγό η παρουσία ακόμη τριών ατόμων, ενώ στις «κόκκινες» επιτρέπεται μέχρι τρεις, οδηγός και επιβάτες μαζί.

Περιορισμός δεν υπάρχει στην περίπτωση που οι επιβαίνοντες είναι γονείς μαζί με τα τέκνα τους.

Πηγή: iefimerida.gr  

(Visited 2,465 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.