Ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης του Υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα

Newsroom
03/12/2020 11:28
 
 
 

Υπεγράφη η Σύμβαση παροχής Υπηρεσιών για την αδειοδότηση του Υδατοδρομίου Ιεράπετρας, μεταξύ του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας κ. Γεώργιου Ασπραδάκη και των νόμιμων εκπροσώπων της Ένωσης Εταιρειών «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ & ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ» κ.κ Τάσου Γκόβα και Νικόλαου Χαραλάμπους.

Για «ένα ακόμη φιλόδοξο εγχείρημα» του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που «μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης» έκανε λόγο ο κ. Ασπραδάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην Ιεράπετρα, όπως τη δημιουργία ενός νέου τουριστικού προϊόντος, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «σκοπός μας είναι η Ιεράπετρα, μέσω και της καινούριας μορφής συγκοινωνίας που θα κατέχει, να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της νότιας Κρήτης».

Από την πλευρά της, η Ένωση Εταιρειών αναλαμβάνει:
α) την εκπόνηση του Τεχνικού φακέλου του Υδατοδρομίου Ιεράπετρας(Εγχειρίδια, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Χάρτες, Τοπογραφικά Διαγράμματα, νομιμοποιητικά έγγραφα – δικαιολογητικά, κ.λπ.),

β) την διενέργεια των αυτοψιών – επιθεωρήσεων στο λιμάνι Ιεράπετρας για την χωροθέτηση του Υδατοδρομίου,

γ) την διεκπεραίωση των διαδικασιών σε όλα τα στάδια ελέγχων, από τις αρμόδιες Δημόσιες υπηρεσίες, μέχρι την τελική χορήγηση της άδειας ίδρυσης Υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα.

(Visited 42 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.