Αυτά είναι τα ψυγεία που θα αποθηκευτούν τα εμβόλια του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Newsroom
20/12/2020 17:04
 
 
 

 

Στην Αττική έφτασαν τα ειδικά ψυγεία που μπορούν να αποθηκεύσουν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού όταν θα φτάσουν στη χώρα μας σε μερικές ημέρες.

Το CNN Greece βρέθηκε στο χώρο όπου έχουν τοποθετηθεί τα ψυγεία βαθιάς κατάψυξης -έτοιμα πλέον να τεθούν σε λειτουργία και να αποθηκεύσουν τα πρώτα εμβόλια, που έρχονται στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου.

Η τοποθεσία όπου θα φυλαχτούν τα εμβόλια στην Αττική θα παραμείνει μυστική για λόγους ασφαλείας.

H διαδικασία για την «Επιχείρηση Ελευθερία», δηλαδή το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού, βρίσκεται πλέον στα τελικά της στάδια, καθώς όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πρώτοι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν μόλις μια ημέρα μετά αφότου φτάσουν στην Ελλάδα τα εμβόλια, δηλαδή στις 27 Δεκεμβρίου.

Τα πρώτα εμβόλια που θα φτάσουν στην Ελλάδα, αυτά της Pfizer/Biontech απαιτούν βαθιά κατάψυξη και διατηρούνται στους -70 με -80.

Στη συνέχεια θα πρέπει να αραιωθούν οι δόσεις.

Μάλιστα, το εν λόγω εμβόλιο είναι αρκετά ευαίσθητο και πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέσα σε πέντε ημέρες.

Τα σκευάσματα θα φτάνουν στα εμβολιαστικά κέντρα μέσα σε κουτιά ISOBOX.

Υπεύθυνες για την παραλαβή είναι οι πέντε μεγάλες φαρμακαποθήκες της χώρας και από εκεί τα εμβόλια θα διανεμηθούν στα 1.008 εμβολιαστικά κέντρα.

Πριν από μερικές ημέρες, ο πρωθυπουργός αποκάλυψε πως μια νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος θα είναι οι δύο πρώτοι άνθρωποι στην Ελλάδα που θα λάβουν το εμβόλιο.

Πηγή: cnn.gr

(Visited 87 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*