Εμβολιάστηκαν Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκης, Τσιόδρας

Newsroom
27/12/2020 16:00
 
 
 

 

Μετά τις 14:00 ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των πολιτικών και των κρατικών αξιωματούχων με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να κάνει το εμβόλιο, ενώ μισή ώρα αργότερα ακολούθησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τα φετινά Χριστούγεννα, το καλύτερο δώρο μάς το έκανε η επιστήμη» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά από τον εμβολιασμό της σήμερα κατά της πανδημίας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και συμπλήρωσε: «Δίπλα στην αγωνία, μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας. Γι΄αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε όσο γίνεται περισσότεροι, φυσικά μέσα στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί και με τις οδηγίες των γιατρών».

Όπως σημείωσε η Πρόεδρος, με τον εμβολιασμό «θα μπορέσουμε να φύγουμε από αυτή την περιπέτεια, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, να αναπτύσσουμε την ελευθερία μας, να ανταμώσουμε πάλι, να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η Ευρώπη απέδειξε σήμερα ότι είναι μια κοινότητα αλληλεγγύης και ευχαρίστησε θερμά το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τονίζοντας ότι «πέρα από το έργο που προσφέρουν όλο αυτόν τον καιρό, και για το οποίο ποτέ πραγματικά δεν θα μπορέσουμε να τους ευχαριστήσουμε όσο τους αναλογεί, θα έχουν τώρα να υπηρετήσουν και το πρόγραμμα εμβολιασμού, να μπορέσουν να το υλοποιήσουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου στις 14:00 ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, εν συνεχεία η κ. Σακελλαροπούλου εισήλθε στο εσωτερικό του νοσοκομείου και ήταν το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που εμβολιάστηκε.

Μητσοτάκης: Σήμερα όλοι μας χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας

Για μια σπουδαία μέρα για την επιστήμη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα εκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τον εμβολιασμό του.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» για να εμβολιαστεί κατά της COVID-19. Στην είσοδο τον υποδέχτηκαν ο Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μετά τη διαδικασία του εμβολιασμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με ιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου τους οποίους ευχαρίστησε για τον αγώνα που δίνουν και αντάλλαξαν ευχές.

Σε δήλωσή του ο Πρωθυπουργός, ανέφερε:

«Σήμερα, είναι μια σπουδαία ημέρα για την επιστήμη, είναι μια σπουδαία ημέρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια ημέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας πράξη το μήνυμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Πιστεύω ότι σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, καθώς ξεκινάει και στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού του ελληνικού πληθυσμού, με το εμβόλιο, κατά του Covid 19.

Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εμβολιαζόμαστε πρώτοι για να στείλουμε το παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό. Μαζί μας θα εμβολιαστούν, σήμερα, οι πρώτοι υγειονομικοί. Οι άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του COVID, τους χρωστάμε τόσα πολλά και πρέπει πάνω απ’ όλα αυτοί να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, όχι μόνο για να δώσουν το παράδειγμα, αλλά για να είναι οι ίδιοι ασφαλείς να μπορούν να επιτελούν το σπουδαίο τους καθήκον.

Μέσα στους επόμενους μήνες ο σκοπός μας είναι να εμβολιάσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Και πιστεύω ότι καθώς ο εμβολιασμός θα προχωρά και καθώς θα διαπιστώνουμε ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό και αυτοί οι συμπολίτες μας οι οποίοι, σήμερα, με καχυποψία μπορεί να αντιμετωπίζουν την προοπτική του εμβολιασμού θα πείθονται ότι αυτό είναι το σωστό. Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε οριστικά να τελειώνουμε με την περιπέτεια του COVID. Είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας. Να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα.

Όλα αυτά πιστεύω ότι θα γίνουν πράξη μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2021, για να μπορέσουμε αυτήν την εμβληματική χρονιά που ξεκινάει σε λίγες ημέρες για τη χώρα μας -200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης- να γράψουμε ξανά νέες σελίδες αισιοδοξίας στην ιστορία του τόπου μας».

 

Εμβολιάστηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας

Εμβολιάστηκε στις 14:43 και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στο νοσοκομείο Αττικόν «Ούτε που το κατάλαβα, ευχαριστώ» ανέφερε ο λοιμωξιολόγος, αφότου του χορηγήθηκε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Στις δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε πολύ καιρό. Καθε 16 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένας πολίτης της Ε.Ε και του Ηνωμένου Βασιλείου και με το εμβόλιο περιμένουμε αυτό να σταματήσει. Για το εμβόλιο ίσχυσαν και ισχύουν όλες οι προδιαγραφές που ισχύουν για όλα τα εμβόλια».

«Δεν ήρθε το τέλος ακόμα. Το τέλος θα έρθει σταδιακά. Πρέπει να μείνουμε προσεκτικοί», ήταν το μήνυμα του λοιμωξιολόγου.

(Πηγή: ethnos.gr, φωτό Σακελλαροπούλου και Τσιόδρα: Intime, φωτό Μητσοτάκη: Eurokinissi)

(Visited 108 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*