Ψώνια με χρονόμετρο; Ποιο σχέδιο επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Newsroom
25/01/2021 11:16
  •  
  •  
  •  

 

Τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες θα βγαίνουν για ψώνια μέσα στο επιτρεπόμενο δίωρο σκέφτεται να αλλάξει η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφεύγονται «πονηριές» με τα sms και τα χαρτιά.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, υπάρχει η σκέψη να χρησιμοποιηθεί μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, μέσω της οποίας ο καταναλωτής θα ελέγχεται αυτόματα για τον χρόνο που θα βρίσκεται εκτός σπιτιού για τα ψώνια του. Με διαδικασίες που ακόμη είναι υπό συζήτηση, ο καταναλωτής μπαίνοντας στο e-katanalotis μέσω του κινητού του, θα κατεβάζει αρχικά μία εφαρμογή.

Με αυτήν, αλλά και με τον δικό του προσωπικό QR, θα μπορεί να βγει για τα ψώνια του αλλά στην οθόνη του κινητού του θα εμφανίζεται και ένα χρονόμετρο, το οποίο θα σταματά, όταν θα έχει συμπληρωθεί το προβλεπόμενο δίωρο. Η εφαρμογή θα ενεργοποιείται μόλις βγαίνει έξω για τα ψώνια και από τη στιγμή που το χρονόμετρο θα σταματά, αυτόματα θα είναι εκτεθειμένος στο πρόστιμο.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση θέλει να… αποφεύγονται πονηριές, αν και το μεγάλο ζήτημα είναι πώς θα μπορεί να ελέγξει η εφαρμογή το πότε ο καταναλωτής θα ξεκινά τα ψώνια του, αν βεβαίως ο ίδιος δεν πατήσει το κουμπί της χρονομέτρησης.

Το άλλο μεγάλο ερώτημα βεβαίως είναι με ποιον τρόπο οι ηλικιωμένοι άνθρωποι και κυρίως αυτοί που δεν έχουν γνώσεις επί της τεχνολογίας θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία, όταν καλά-καλά δεν έχουν τις βασικές γνώσεις για τη λειτουργία των κινητών τηλεφώνων.

(Πηγή: ethnos.gr)

(Visited 67 times, 1 visits today)