Νέα πινακίδα με τα ονόματα του Μανώλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα στην Ακρόπολη

Newsroom
17/04/2021 12:58
 
 
 

 

Νέα πινακίδα με τα ονόματα του Μανώλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα θα τοποθετηθεί στη βόρεια κλιτύ του ιερού βράχου της Ακροπόλεως, στο σημείο από το οποίο κατάφεραν να περάσουν και να κατεβάσουν τη ναζιστική σημαία.

Τη δήλωση έκανε χθες στη βουλή η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Να σημειωθεί ότι, πινακίδα με τα ονόματα των αγωνιστών βρίσκεται στο φυλάκιο Μπελβεντέρε, φυλάκιο της Σημαίας από το 1982.

Ωστόσο, σύμφωνα με την υπουργό, το συγκεκριμένο σημείο δεν είναι προσβάσιμο σε όλους τους επισκέπτες του μνημείου, οπότε στο νέο σημείο όλοι θα βλέπουν την ηρωική πράξη του Γλέζου και του Σάντα.

Τα παραπάνω ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στη βουλή, απαντώντας στην τομεάρχη Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Για το θέμα το ΥΠΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:

Σε δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης της «Αυγής» αναφέρεται ως «είδηση» η ύπαρξη επιγραφής στην Ακρόπολη με τα ονόματα του Μανώλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα και ως «ψέμα» η ανακοίνωση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη σήμερα στη Βουλή ότι πρόκειται να αναρτηθεί πινακίδα με τα ονόματά τους στο σημείο από το οποίο κατάφεραν να προσπελάσουν την Ακρόπολη.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η εμμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πρόσωπο της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Προφανώς, κάποιος ο οποίος βρίσκεται συστηματικά στον χώρο της Ακρόπολης γνωρίζει ότι υπάρχει η συγκεκριμένη πινακίδα στο φυλάκιο Μπελβεντέρε, στο φυλάκιο της Σημαίας, από το 1982. Οι συντάκτες του δημοσιεύματος, μπρος στη μικροπολιτική τους εμμονή, συμπεριφέρονται ως να μη γνωρίζουν γραφή ή ανάγνωση.

Η Λίνα Μενδώνη, απαντώντας στην τομεάρχη Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή, είπε κατά λέξη τα εξής: «Κλείνοντας, για να μη λέτε πάλι ότι δεν σας ενημέρωσα, σας λέω ότι στην Ακρόπολη, στη βόρεια κλιτύ, θα αναρτηθεί μία πινακίδα με την αναγραφή των δύο ονομάτων του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα, στο σημείο από το οποίο κατάφεραν να προσπελάσουν την Ακρόπολη. Γιατί η μακρά ιστορική διάρκεια, η μεγάλη διαχρονία αυτού του τόπου πρέπει να αναγνωρίζεται και να τιμάται».

Με την ανάρτηση της πινακίδας στο σημείο αυτό της βορείου κλιτύος, όλοι οι επισκέπτες της Ακρόπολης θα πληροφορούνται ότι από εκεί ξεκίνησε η ηρωική πράξη των δύο αγωνιστών, εναντίον των ναζί, καθώς το Μπελβεντέρε δεν είναι προσβάσιμο σε όλους τους επισκέπτες του μνημείου, καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ.

(Visited 230 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*